Kategorija izdelkov

MEDICINKE IN UTEŽI

Medicinke in uteži

Medicinke ali težke medicinske žoge se uporabljajo za krepitev v terapiji, pri treningih v športu kot tudi pri šolski športni vzgoji ter vadbi doma. Manjše teže medicinskih žog so uveljavljavljeni pripomočki tudi v rehabilitaciji in terapiji. Običajno so napolnjene z vodo, posebnim gelom ali peskom – bodisi mivka ali železov pesek.
Namen medicinske žoge, obtežilnih manšet, utežnih ročk je krepitev celotnega telesa, krepitev ravnotežja ter stabilizacije telesa kot tudi za trening eksplozivnosti.

Mehke okrogle uteži so po uporabnosti zelo vsestranske. Odlikuje jih enostaven, varen ter prijeten prijem, ki uporabniku omogoča efektivno vadbo.
So uporaben pripomoček za krepitev trupa in nog, za krepitev ravnotežja in trening stabilizacije telesa. Idealne za trening upora pri različnih športih kot tudi za ljudi z artritisom in omejenimi zmožnostmi prijema.
Teža mehkih okroglih uteži narašča po 0.5kg. Torej od bele (0.5kg) do črne (3.0kg). Vse mehke okrogle uteži so enake velikosti, torej 11.3cm premera in sledijo barvno-kodni lestvici.

Težke žoge ali medicinke so majhne a težke.
Gymnic medicinke žoge imajo zelo dober oprijem zaradi svoje hrapave površine. Površina je iz čisto majhnih bunkic. Medicinska žoga Gymnic je napolnjena z vodo ali z gelom, so odbojne ter so zato idealne za trening vseh športov z žogo: odbojka, košarka, rokomet,…
Teža medicink je od 0.5kg do 5.0kg.

Obtežilne manšete za obtežitev telesa, zapestja ali gležnja so namenjene dodatni obremenitvi telesa pri hoji, teku in izvajanju različinih vaj za krepitev. Polnilo v manšetah je železov pesek.
Teža obtežilnih manšet je od 0.5kg do 5.0kg.

Utežne ročke so izdelane iz litega železa namenjene za klasične krepilne vaje pri skupinskih vadbah, v fitnesu kot tudi pri vadbi doma. Na voljo so v dveh premazih – neoprene in vinyl. Neopren premaz je praktičen ter prijeten in omogoča varen prijem, če se dlani močneje potijo. Vinyl premaz pa omogoča varen protizdrsni prijem pa za bolj suhe dlani.
Teža ročk je od 0.5kg do 5.0kg