Kategorija izdelkov

OPREMA ZA PSE

Oprema za pse

Oprema za pse in njihovo zdravje.

Oprema za pse, se razlikuje glede na edinstven karakter, pasmo in starost vašega hišnega ljubljenčka. Potrebe pasjega mladiča se bodo skozi njegov razvoj spreminjale, zato je pripomočke potrebno prilagajti tako obdobju odraslega psa, kot nenazadnje tudi obdobju starega kužka. Kaj je primerno za katero obdobje psa, je največkrat napisano že na embalaži artikla, v nasprotnem primeru, vam bomo z veseljem pomagali pri izboru. Ne glede na to, ali boste posvojili starejšega psa ali pa vaš dom pričakuje pasjega mladička, boste pri nas našli igrače za pse, ki jih bo vaš novi član, potreboval za zdravo in srečno življenje.

Zakaj imeti različne igrače za pse?

Igra

Naši pasji člani družine, nikoli prav zares ne odrastejo, zato se celo življenje radi igrajo. Kvalitetne igrače za pse, narejene iz trpežnih in nestrupenih materialov bodo poskrbele za fizično in mentalno zaposlitev vašega psa.

Zdravje

Tako kot to velja za ljudi, velja tudi za pse – gibanje je ključ do zdravja. Vsakodnevna vadba/sprehod, skrbi za zdrave sklepe in močne mišice vašega psa (in vas J) in zagotavlja dobro počutje. Potrebe po vadbi se bodo spreminjale s starostjo vaših mladičev, vendar je ohranjanje gibanja psa ključnega pomena za vseživljenjsko počutje.
Štirinožni fitnes lahko spodbujate na različne načine, saj obstaja na desetine možnosti, ki dopolnjujejo/presegajo vsakdanji sprehod. Kljub vsemu pa ne pozabite, da se psi najraje igrajo z vami, zato v vašem domu ne sme manjkati tudi kakšna motivacijska igrača.

Grajenje dobrega odnosa in želja po aktivnosti

Pasje igrače vam lahko pomagajo zgraditi zaupljiv odnos s svojim psom in zagotavljajo vse pomembne vadbe in aktivnosti. Tudi pasji športi, vključno s tečaji pasje agilnosti, postajajo vse bolj priljubljeni. Različna oprema za pse pa vam lahko pomaga, da lahko vaš hišni ljubljenec doseže uspeh pri doseganju različnih ciljev in vnese raznolikost in uživanje v agility vajah vašega psa.

Zobna higiena

Poleg klasičnih igrač, je smiselno uporabljati tudi igrače za žvečenje, saj so lahko odlične pri ohranjanju zdravja zob in dlesni vašega psa. Močne mišice čeljusti, ki so pomembne za zdravo prehranjevanje, lahko dosežete s spodbujanjem žvečenja. Le ta, pomaga ohranjati zobe čiste, preprečuje nastajanje zobnih oblog in zobnega kamna z abrazijo zob. Ker psi nimajo možnosti zobnih protez v poznih letih, poskrbite, da bodo njihovi zobje čim dlje dobro opravljali svojo nalogo.

Preprečevanje vedenjskih težav

Različna oprema za pse velja tudi kot pripomoček za odpravljanje različnih vedenjskih težav. Navadno do njih pride zaradi viška energije, ki je še posebno izrazita v mladostnem obdobju psa. Pomanjkanje vsakodnevne vadbe se tako pogostokrat lahko konča z nenehnim lajanjem, razgrizenimi copati ter vzglavniki. Zato sledite staremu pregovoru: Utrujen pes je dober pes. V kolikor se soočate s tovrstnimi vedenjskimi težavami vašega psa, poskusite v svojo rutino vključiti več vadbe.

Nadzor zdrave telesne teže

Vse aktivnosti so nujne tudi za ohranjanje oz. nadzor zdrave telesne teže. Prekomerna teža psa, lahko privede do različnih zdravstvenih težav – kot sta diabetes ali artritis. Zato ustvarjajte ravnovesje med hrano in priboljški, ter zadostno količino gibanja in drugih aktivnosti vašega psa.

Psihološko zdravje

Četudi ne znajo govoriti, je jasno kdaj je pes vesel in zadovoljen, kdaj pa čuti nezadovoljstvo in pomanjkanje. Vsakodnevni sprehod po isti poti, ga sčasoma ne bo več tako navduševal. Zato poskušajte zagotoviti gibanje, s čim bolj raznolikimi aktivnostmi – različne poti, uporaba igrač (tudi med sprehodi), ki bo prekinila rutino. S pozornostjo do pasjih potreb, ga boste zagotovo navdušili in vajin odnos bo še toliko bolj povezan.

Fizioterapija za pse – žoge, valji in drugi pripomočki

Vašemu psu zagotovite vse za zdravje in dobro počutje, ne glede na njegove sposobnosti. Starostne ter ostale deformacije mišic in skeleta, se tako kot pri ljudeh pojavljajo tudi pri psih. Čeprav še ne znajo govoriti, pa zelo dobro znajo pokazati bolečino in slabo počutje.

Na naši spletni strani boste našli vse osnovne pripomočke, ki jih zahteva dobra fizioterapija za pse.

Gymnic napihljivi izdelki spadajo v družino kakovostnih izdelkov, ki izpolnjujejo zahteve Direktive o medicinskih pripomočkih, zato so terapevtske žoge in terapevtski napihljivi žoga valji podjetja Gymnic, v Sloveniji priznani kot medicinsko tehnični pripomoček za ljudi. Z linijo Gymnic for pets, pa se kar nekaj artiklov izkazalo za odlične pripomočke pri specializiranemu treningu in fizioterapevtsko obravnavo psov. Četudi fizioterapija za pse ni tako razširjena kot za človeško populacijo, pa pri različnih poškodbah ter drugih motnjah pri gibanju psov, daje odlične rezultate.

Med pripomočki za fizioterapijo in tudi igro vaših ljubljenčkov, lahko v naši ponudbi najdete žoge, ravnotežne blazine, ježek (reflex) žogice za žvečenje, ter polkrogle za ravnotežje vašega psa.

Velika žoga – material, ki je zasnovan iz celične strukture, je odličen tudi za pse, saj je manj občutljiv na ostre predmete (krempeljčki). V primeru poškodbe ne bo prišlo do nenadnega poka – kot se to zgodi pri klasičnem PVC materialu, vendar bo žoga počasi izpustila. PLUS material dovoljuje tudi krpanje manjših poškodb žoge.

Žoga valj – tako kot pri velikih žogah, v naši ponudbi lahko najdete žoga valje s PLUS materialom. Žoga valj, je z vidika vaj za ravnotežje, enostavnejši kot žoga, saj se kotaljenje odvija le v eni smeri – in ne v vse smeri kot je to pri žogi.

Sport blazina – ima vaš pes rad izzive za ravnotežje? Sport blazina je kot nalašč za to. Zgornja stran ni gladka, zato ne drsi. Težavnost Sport ravnotežne blazine lahko prilagajate z dopihovanjem zraka -trša kot je blazina, lažje je vzdrževanje ravnotežja – in obratno.

Okrogla sedežna blazina – funkcionalnost okrogle sed. blazine za pasjo telovadbo, je podobna kot Sport blazina, le da je manjša. Zato je primerna za manjše pasme.

Reflex žogice – ljudje enak produkt uporabljamo za sproščanje in masažo. Pri kužkih je lahko uporaba enaka, predvsem mehke refleks žogice pa so primerne tudi kot igrača za žvečenje.

Elite blazina – ravnotežna blazina, kateri edinstvene lastnosti materiala, spodbujajo k boljšemu ravnotežju.

Polkrogle – v kombinaciji s palicami, so lahko osnova za postavitev slalom poligona. Kot samostojen produkt pa lahko služijo za imitacijo hoje po večjih kamnih. Vsekakor pripomoček za boljše ravnotežje in koordinacijo vašega psa.