Kategorija izdelkov

AIREX BLAZINE

AIREX®
AIREX® je vodilno podjetje na svetovnem trgu na področju blazin za trening in terapijo. V zgodnjih šestdesetih letih je bila AIREX® prva znamka, ki je izdelovala penaste blazine in sredi osemdesetih let izvedla pionirski podvig z iztiskanjem.

Vrednote – Švicarski proizvod
Biti Švicar ne pomeni zgolj porekla, to je splošna vrednost, kodeks ravnanja, po katerem podjetje Airex deluje že od leta 1952. Takrat so prvič začeli oblikovati Airex blazine, ki jih je nato uporabljala švicarska vojska. Njihov podpis »Swiss-born in 1952« označuje izdelavo najboljših, najbolj trpežnih, najbolj zanesljivih blazin in blazinic na svetu, brez kakršnih koli izjem in kompromisov.

Zračna in čista
Vsi švicarski izdelki AIREX® vsebujejo do 96% zraka, zaradi česar so edinstveni na svetu. Zrak je bistvo izdelkov Airex, pa tudi narava filozofije blagovne znamke. V podjetju Airex resnično verjamejo, da vsakdo potrebuje čas, da zadiha, da odstrani ves stres, skrbi, naglico vsakdana ter pride v svoje območje miru in udobja. Airex blazine vam vse to omogočajo.

Močna in trajna
V podjetju Airex so inovatorji z več kot 60-letnimi izkušnjami pri izdelavi najsodobnejših blazin, ki so močne, podporne in trpežne. Zavedajo se trdega dela in predanosti, potrebnih za ustvarjanje izdelka, ki vas bo spremljal vse življenje. Zato vse, kar počnejo pri tem verjamejo v ustvarjanje lastnega posebnega prostora moči.

Vedno v izziv
Potrebovali smo veliko moči in odrekanja, da smo dosegli cvet Edelweiss, ki raste le na drznih strmih in gorskih vrhovih. Žrtvovanje, motivacija, določanje lastnih pravil in priprava na igro je tisto, za kar vas izzivamo vsak dan, vsakič, ko vzamete in položite Airex blazine ali stopite na ravnotežno blazino AIREX®.

Blazine Airex

Ko enkrat izkusite prednosti originalne Blazine Airex, ne boste več uporabili druge.
Skrivnost kvalitete Blazine Airex je kombinacija prednosti. Posebna struktura zaprtih celic pene omogoča blazinam Airex®, da ohranijo značilnost odličnega in enakomernega blaženja. Z zrakom napolnjene celice služijo kot blazinice, ki delujejo kot amortizerji tudi pri uporabi v najbolj zahtevnih pogojih.

Blazine Airex imajo izjemne izolacijske sposobnosti, izolirajo telo pred hladnimi površinami in odsevajo telesno toploto, so higiensko neoporečne, se enostavno čistijo, zvijajo v role, prenašajo in imajo dolgo življenjsko dobo.

Airex® blazine ne vsebujejo phtalatov ter formaldehydov in se ponašajo z ozanko Sanitized® – trajna zaščita blazine pred rastjo bakterij in gliv.

Velikost in debelino blazine izbiramo glede na namen uporabe:

 • Blazina za terapijo
  Pri terapiji se večino vaj izvaja na tleh zato je blazina osnovni pripomoček in hkrati tudi najpomembnejši. Na pretrdi blazini se ne počutimo dobro, na premehki blazini nimamo opore. Vse Airex blazine nudijo optimalno oporo in občutek udobja. V fizioterapijah po Sloveniji dnevno uporabljajo Airex blazine in cenijo kakovost ter njihov namen. Izbrana blazina za terapijo: Atlas, Hercules, Corona, Corona 200
 • Blazina za dojenčka
  Strokovnjaki v razvojnih ambulantah priporočajo Airex blazino, saj dojenčku nudi toplino, oporo pri gibanju in mehkobo pri padcih. Priporočamo blazino Atlas in blazino Corona 200 in 185.
 • Blazina za nosečnice
  Za sprostitev kakor tudi za vadbo za nosečnice. Blazine so dovolj mehke in udobne tudi za masažo nosečnic . Priporočamo blazino Corona 200 in 185.
 • Blazina za vadbo
  Blazine različnih debelin in velikosti za različne skupinske vadbe in fitness. Priporočamo blazine Coronella 200 in 185, Fitline 185 in 140, Pilates 190 in Fitness 120.
 • Blazina za jogo in pilates
  Blagovna znamka Airex ponazarja sinonim za premium kakovost joga blazin. Pilates blazine so mehke, a hkrati dovolj trde za optimalno oporo pravilnemu izvajanju vaj. Priporočamo vam blazine za jogo Calyana, Eco Grip, Eco Pro, Eco Cork Pluta, ter blazino za pilates Pilates 190.
 • Blazina za ravnotežje
  Optimalen pripomoček za krepitev po poškodbah, za krepitev in trening ravnotežja ter koordinacijo telesa. Priporočamo vam ravnotežne blazine Solid, Elite in Elite mini, Cloud. Za specifični trening ravnotežja priporočamo ravnotežno blazino Airex xlarge, ravnotežno brv Balance Beam in Balnce Beam mini.

AIREX® tehnologija: Vzdržljive in edinstvene blazine
Kot vodilni prodajalec na globalnem trgu je Airex® v odgovorni poziciji. Fitnes, holistične metode vadb in rehabilitacija kličejo po najboljši kakovosti.
Izkušnje, znanje in odlična švicarska kakovost občutno vplivajo na razvoj Airex® proizvodov. Na uporabnost Airex® blazin je vplivalo tudi njihovo tesno sodelovanje z zdravniki, fizioterapevti, fitnes master inštruktorji, vrhunskimi športniki in športnimi organizacijami.
V terapiji, športu in rekreaciji so Airex® blazine poznane in cenjene kot najbolj kakovostne blazine na trgu.

Ob nakupu blazine Airex prejmete:
– trak za zapenjanje Airex blazine (razen blazine za jogo, Hercules, Titania in Diana)
– navodila za uporabo
– blazina je ustrezno zaščitena za transport

Trije ključni nasveti za vzdrževanje vaše blazine AIREX®:

1. Blazino AIREX® uporabljajte bosi ali v nogavicah (brez superg) ter tako podaljšate življenjsko dobo blazine.

2. Če se blazina AIREX® umaže, jo očistite z običajno milnico. Dezinfekcija, zaradi integrirane Sanitized zaščite na sami blazini, ni potrebna.

3. Če se blazina AIREX® zmoči, jo temeljito posušite na svežem zraku. Blazine AIREX® lahko uporabite na prostem kot tudi v vodi.

Več o samem vzderževanju vaše blazine Airex si lahko preberete na spodnji povezavi na zavihku Splošna navodila:

>>Splošna navodila za uporabo AIREX®blazin in opozorila>>

UPORABA – OTROCI
Ko AIREX® blazine uporabljajo otroci mlajši od treh let, priporočamo stalen nadzor odrasle osebe.

POSEBNO OPOZORILO – Direktiva za igrače:
1. »Neprimerna uporaba za otroke mlajše od treh let« :
a. Majhni deli, ki jih je možno pogoltniti. Možnost zadušitve!
b. Zaradni možnost odstranitve majhnih delcev, ki jih je možno pogoltniti. Možnost zadušitve!
c. Zaradi priloženega traku za zapenjanje. Možnost zadavljenja!
d. Nevarnost nenadzorovane uporabe. Možnost poškodb!

2. Med igro na blazini JE obvezen stalen nadzor otrok.
3. Ta igrača (blazina) NE varuje pred utopitvijo.

Splošne lastnosti blazin Airex
Skrivnost Airex® blazin je v harmoničnem delovanju dobrih karakteristik:

 • Udobnost – Mehek, prožen material, ki je hkrati tudi odličen izolator.
 • Vsestranska uporabnost – Uporaba blazine na prostem, v notranjih prostorih in v vodi.
 • Blaženje udarcev – Prožen material, ki daje uporo in varuje pred poškodbami.
 • Varno proti zdrsu – Rebrasta površina blazine in posebna tehnologija izdelave materiala preprečujeta zdrs.
 • Dolga življenska doba – Vzdržljiv kakovosten material, kateri omogoča dolgoletno uporabo blazine.
 • Enakomerna razgrnitev – Brez spotikanja, zahvaljujoč enakomerni razgrnitvi blazine že takoj po razvitju.
 • Higienska zaščita – Trajna antibakterijska (Sanitized®) zaščita blazine. Enostavno čiščenje.
 • CE certifikat – Viskoko kakovosten material ustreza strogim EU kontrolnim zahtevam (94/42/CE).
 • Vodoodbojnost – Zaprta celična struktura materiala preprečuje prodor vode in umazanije.

Airex Slovenija
Vita center d.o.o. je edini uradni distributer (uvoznik) za Airex blazine v Sloveniji – Airex Slovenija.

Z dolgoletno tradicijo in bogatimi izkušnjami smo ponosni predstavnik in uvoznik Airex Slovenija. Z velikim veseljem vam pomagamo pri izbiri vaše Airex blazine.

Informacije in veleprodaja:
04/2519 560
info@vitacenter.si