Kategorija izdelkov

BLAZINE

BLAZINE

Joga blazine

Sedaj je od proizvajalca blazin Airex na voljo več joga blazin:  blazine za jogo Calyana,, blazine Eco Grip in Eco Pro in blazina za jogo Eco Cork iz plute.

YOGA CALYANA

Profesionalne blazine za jogo CALYANA so produkt, ki se je razvil v partnerstvu med podjetjem Airex, vodilnim na trgu med proizvajalci telovadnih in terapevtskih blazin, in učiteljem joge Buket Akkus. Blagovna znamka Calyana ponazarja sinonim za premium kakovost joga blazin.

CALYANA Prime Yoga je prva blazina za jogo, ki je nastala v sodelovanju med vodilnimi prizvajalcem blazin na tržišču podjetjem Airex in učiteljem joge Buket Akku. Calyana Prime joga blazina je enostavna in lahka za prenašanje, nudi dolgotrajen optimalen oprijem in trdnost. V trendovskih barvah so blazine za jogo Calyana prava paša za oči.

Joga preproge CALYANA ponujajo optimalen dolgotrajen oprijem in so 100% odporne proti zdrsu. Podloge med posameznimi dinamičnimi vajami ne drsijo po tleh. Ravno tako ne drsijo roke in noge ter je zato je varna izbira. Poleg tega podloge za jogo CALYANA nudijo prijeten občutek in so same po sebi zelo stabilne.

YOGA ECO GRIP, ECO PRO in ECO CORK

Trendi kažejo na vse večjo zavest o našem planetu s strani ljubiteljev joge in pilatesa. Reciklirani, trajnostni in biorazgradljivi materiali, združeni z dobro znano kakovostjo AIREX® so lastnosti najsodobnejše joga blazine in dodatkov za jogo. Vsi materiali so okolju prijazni ter ponujajo neprimerljivo ugodje in veselje ob uporabi.

Yoga Eco Grip blazina, je Airexov produkt, za najzahtevnejše jogiste. Vrhnji del blazine je izdelan iz mehke, gladke gume, ki nudi maksimalen oprijem in dobro izolacijo. Gumijasta podlaga, ki je na voljo v sivi, vijolični in roza barvi, si bo zapomnila položaj vsakega prsta in tako nudila oporo tudi pri najzahtevnejših jogijskih vajah.

Za vse, ki želite nekoliko prijetnejši dotik, priporočamo izbiro Yoga Eco Pro blazine. Zgornja plast blazine, spominja na bombaž, ki še vedno nudi dovolj opore. To pomeni, da ko boste na blazini zaključili z jogo, si privoščite počitek na Premium TPE materialu.

Del nove linije Airex blazin je tudi Yoga Eco Cork blazina. Kot pove že samo ime, je vrhnja plast blazine narejena iz plute in nudi vrhunski naravni občutek. Naravni material iz plute ustvarja toploto in izolacijo za notranjo in zunanjo uporabo ter ustvarja ravnovesje med naravo, telesom in duhom.

Ravnotežne blazine

Pripomočki za ravnotežje so priporočljivi in učinkoviti pri terapijah in rehabilitacijah po operacijah, za krepitev sklepov po poškodbah, za krepitev ravnotežja pri športnikih, starejših kot tudi za razvoj ravnotežja pri otrocih. Pripomočke za ravnotežje priporočamo za krepitev po poškodbah, za krepitev po operativnih posegih, pri težavah kot je obraba kolena, težave s kolki in podobno. Pripomočki za ravnotežje so zelo praktični pripomočki za trening propriocepcije.

Definicija: Propriocepcija je sposobnost organizma, da zavedno in nezavedno zaznava položaje delov lastnega telesa v prostoru. Je kombinacija ravnotežja, koordinacije ter gibljivosti.
Torej propriocepcija je sposobnost ravnotežja, ki ji pravimo tudi funkcionalna sposobnost telesa. Njena naloga je, da vzdržuje naš ravnotežni položaj, tako da nadzira položaj težišča opore glede na podporno površino.

Kako dobra je naša sposobnost ravnotežja je pomebno za večino športnih aktivnosti. V veliki večini športov so pogosti položaji in gibanje – kjer  zadržimo položaj in moramo imeti dobro predstavo položaja/ telesa v prostoru.

Glavni namen krepitve ravnotežja je preprečevanje poškodb in padcev. Torej boljše imamo ravnotežje, manjša je možnost padcev in poškodb. Je uporabna preventiva pred poškodbami saj izboljšuje našo učinkovitost gibanja.

Treningi krepitve ravnotežja se z otroci in mladostniki pa tudi starejšimi izvajajo premalo. Za otroke vaje statičnega ravnotežja niso ravno zanimive in so lahko celo malo dolgočasne. Hkrati pa vaje zahtevajo popolno koncentracijo – dober primer je učenje pesmic medtem ko stojijo na ravnotežni blazini.
Če vključimo trening krepitve ravnotežja na pravi način, je lahko zanimivo, zabavno in enostavno.
Treningu ravnotežja ni potrebno posvetiti veliko časa, ampak je dovolj že, če se redno izvaja v ogrevanju ali ohlajanju po ali pred aktivnostih oz -treningu.

Doma lahko izvajamo krepitev ravnotežja, že med gospodinjskimi opravili, kot je npr. likanje ali pa med umivanjem zob. Krepitev ravnotežja lahko izvajamo tudi na delovnem mestu (na ravnotežni blazini) npr. če je delovna pozicija kjer smo statični in stojimo, bodisi za pultom ali pa pred računalnikom. Ravnotežne blazine so zelo uporabni pripomočki za sedenje tudi pri delu z delovni stroji, v katerih se veliko sedi, torej tudi viličarji in bagri. 

V samem ogrevanju lahko trening krepitve ravnotežja vključimo tudi v dinamični obliki – lastovka, izmenični doskoki na eno nogo, gosenice, izpadni korak.. Pri ohlajanju oz. pri statični obliki izvajamo vaje kot je stanje na eni nogi na npr. ravnotežnih blazinah, gibalnih deskah, krožniki, polžoge, vaje na ravnotežnih blazinah ali krožnikih.

Dodatki za blazine

Da boste blazine lažje odnesli ali pa pospravili so na voljo zato tudi dodatki za blazine Airex.
Za lažje prenašanje blazin bodisi na vadbo ali pa na potovanja, si boste lahko pomagali z raznimi pasovi za zapenjaje, trakovi za prenašanje ali pa enostavno z nosilno vrečo.

Za shranjevanje blazin v športnih klubih, telovadnicah in fitnesih pa svetujemo nosilce za blazine. Saj bo tako shranjevanje blazin bolj praktično in predvsem hitreje.

Na voljo je več možnosti shranjevanja blazin.
Nosilec za blazine z obročki uporabljamo tako, da na blazine namestimo nosilne obročke ter tako blazine obesimo. Ali pa enostavno izberemo nosilec za blazine na katerega blazine le položimo eno preko druge.
Na voljo je tudi profesionalno stojalo za blazine Airex, na katerega lahko obesimo različne blazine na katere smo prej namestili obročke ter v katerega lahko zložimo razne pripomočke kot so npr. ravnotežne blazine.