Kategorija izdelkov

VODNI PROGRAM

Vodni program

Igra z vodo in v vodi nudi bogate in dragocene izkušnje v zgodnjem otroštvu za razvoj otrokove ustvarjalnosti in domišljije. Igro z vodo in v vodi otroci občutijo kot veliko zabavo in veselje, poleg tega pa igra v vodi prinaša številne prednosti za otrokov telesni in socialni razvoj.

Kako pravilno izbrati pripomočke za vodo

Otroci obožujejo vodne aktivnosti – od čofotanja v napihljivem bazenu na dvorišču, velikih bazenov do morja. Napihljive igrače popestrijo zabavo, pripomočki za plavanje pa lahko otroku pomagajo v vodi pri učenju plavanja. Napihljive igrače niso namenjene zaščiti otrok v vodi – še vedno jih morate nadzorovati in dobro razmisliti, ali je igrača zanj primerna.

Preden kupite igrače za vodo razmislite:

  • ali je igrača primerna za starost otroka ter vrsto dejavnosti?
  • poiščite tiste igrače in pripomočke za vodo, ki ustrezajo zahtevam evropskih standardov. Ti standardi določajo zahteve ob sami izdelavi kot tudi opozorila glede varne uporabe.
  • vedno preberite in upoštevajte vsa navodila, ki so priložena vodni igrači ali pripomočku in bodite posebej pozorni na primerno otrokovo starost pri uporabi ter kje je izdelek mogoče varno uporabljati.

Kako varno uporabljati igrače za vodo?

Pozornost ob uporabi vodnih pripomočkov je ključnega pomena pri zagotavljanju varne zabave otrok v vodi. Poučevanje otrok plavanja lahko tudi precej prispeva k zmanjšanju nevarnosti nesreč v vodi.

Paziti je potrebno tudi na to, za kakšno vrsto vode, kje in kako uporabljamo določene pripomočke ali igrače:

  • igrače, ki bi lahko bile primerne za uporabo v velikem bazenu ali otroškem bazenu, so lahko povsem neprimerne v morju ali v reki.
  • igrača, ki je primerna za 10-letnika, morda ni varna za 4-letnika. Zato je pomembno razmisliti o tem, kdaj in kje se bo uporabljala vodna igrača ter kdo jo bo uporabljal.

Otroke vedno nadzirajte v vodi in okoli nje, tudi če uporabljajo napihljive igrače za vodo, ki jim pomagajo, da ostanejo na površju. Igrače in pripomočki za plavanje ne nadomeščajo nadzora odraslih.

Igrače za v vodo

Razvojne igrače za v vodo otroke stimulirajo ter pritegnejo k prvim plavalnim poskusom, popestrijo igro v domači kopalnici, na bazenu ali na morju. Vodo tako na prijazen način približajo ter predstavimo otrokom. Kakor pri vseh igračah za otroke, si tudi za igrače za v vodo želimo predvsem to, da so varne in zdrave. Pomembno je, da so varne za uporabo ter izdelane iz varnih in neškodljivih materialov. Dobre igrače za v vodo naj bodo izdelane iz materialov, ki so nepropustni za vodo ter da jih lahko preprosto očistimo.

Vodne igrače Gymnic

Ledraplastic Gymnic ponuja veliko izbiro razvojnih igrač in pripomočkov za igro v vodi ali na suhem. Gymnic program razvojnih igrač je poleg igre na suhem, primeren tudi za neskončno igro v vodi. Pripomočki so primerni tako za vodno terapijo kakor tudi za prve igrarije za dojenčke v vodi ter učenje plavanja za otroke. Gymnic vodne igrače so varne in vodotesne – ne prepuščajo vode, so enostavne za čiščenje, hitro se posušijo na zraku ter tako ni možnosti za nastanek plesni ali alg. Vodne igrače so izdelane iz varnih in otrokom prijaznih materialov ter so brez Phtalatov, BPA in Latexa.

Ortopedski rokavčki

Plavanje je zahtevna sposobnost, ki jo otroci ne osvojijo takoj. Kar nekaj časa traja, da se otroci naučijo plavati tako, da ne potrebujejo več plavalnih pripomočkov. Slednji so jim lahko pri učenju plavanja zelo v pomoč. S pripomočki za plavanje bodo otroci v vodi bolj sproščeni, saj se bodo počutili varne.

Za najmlajše izberite plavalni obroč – navadnega ali Fredovega, ki še posebej spodbuja pravilen položaj med plavanjem. Ko so dovolj veliki, je čas za rokavčke. Rokavčki, jim bodo nudili varnost, hkrati pa svobodo, da bodo lahko nemoteno čofotali po vodi.

Preden boste otroka z rokavčki ali napihljivim obročem spustili v vodo, dobro preverite ali so dobro napihnjeni. Seveda preverite tudi ali so pripomočki za plavanje ustrezno nameščeni. Le tako lahko zagotavljajo varnost in udobje hkrati. Otroka poučimo o pravilih kopanja v morju ali bazenu ter mu razložimo kakšne so lahko posledice.

Za rokavčke je pomembno, da so izdelani iz varnih materialov, odpornih na večje obremenitve in vodo. Pomembno je, da vsebujejo varnostni ventil proti izpuščanju. Tovrstni ortopedski rokavčki so izdelani iz močnejših materialov ter so primerni tako za otroke kakor tudi odrasle osebe. Rokavčki tako omogočajo plavanje tudi tistim, ki še ne zmorejo plavati sami ali zaradi telesnih omejitev.

Blazina Airex Atlas kot vodna blazina

Ste vedeli, da lahko na veliki blazini Airex Atlas lebdite na vodi? Blazina Airex Atlas z lahkoto zadrži na gladini odraslo osebo.

Zaradi izjemne sestave zaprtih celic je blazina mehka, plovna ter primerna tudi kot pripomoček za vodno terapijo, šolo plavanja, vodne igrarije za dojenčke in malčke. Je zelo priljubljena blazina v plavalnih šolah – kot blazina za »tek na vodi«. Blazina Airex Atlas resnično lahko nudi obilo vodne zabave za otroke kot tudi odrasle.

Po uporabi v bazenu blazino preprosto speremo in posušimo na zraku. Ne skrbite, notranjost blazine se ne bo razmočila – prav zaradi zaprte strukture celic podobnim mehurčkom – kar preprečuje vodi, da bi prodrla globje v blazino.

Ravnotežna blazina Airex Elite in Elite Mini

Zaradi svojih izjemnih karakteristik je Ravnotežna blazina Airex Elite odličen pripomoček za plavanje. Je mehka, lahka in plovna. Ne prepušča vode, zato se ne more razmočiti zahvaljujoč izdelavi iz zaprtih struktur celic podobnim mehurčkom. Odlična lastnost preprečuje vodi, da bi prodrla globje v blazino. Na zraku se hitro posuši ter ne zahteva veliko čiščenja.

Želimo vam veliko varnih in zabavnih vodnih dogodivščin!