Kategorija izdelkov

BOBATH PRIPOMOČKI

Bobath pripomočki

Kvaliteta terapije je v veliki meri odvisna od terapevta, ki jo izvaja. Hkrati pa so pomembni tudi Bobath pripomočki, ki omogočajo dodaten spekter gibalnih nalog. Da omogočimo terapijo na najvišjem nivoju, v našem centru izdelujemo kakovostne Bobath pripomočkov, kot so delovne klopi, nastavljive delovne klopi, terapevtski valji in gibalne deske.

Delovne klopi –  so namenjene za varno stojo in sedenje pri dnevnih aktivnostih oblačenja, slačenja in vseh vrstah terapij. V večini se jih uporablja v fizioterapijah in razvojnih ambulantah. Narejene so iz masivnega bukovega lesa, obložene s kompaktno peno in oblečene v umetno usnje. V osnovni izvedbi so izdelane v rumeni barvi, možne pa so izvedbe tudi v drugih barvah.

Nastavljive delovne klopi – so pripomoček, ki širi spekter uporabe klasičnih delovnih klopi. Z možnostjo individualne nastavitve višine in naklona so odlične za fizioterapijo, terapijo doma, pomoč pri vsakodnevnih opravilih, prav tako se jih lahko uporablja pri igranju inštrumentov. Narejene so iz vezane plošče, obložene s kompaktno peno in oblečene v umetno usnje. V osnovni izvedbi so izdelane v zeleni barvi, prav tako pa so možne izvedbe tudi v drugih barvah.

Terapevtski valji – sestavlja jih trd, votel vložek in ustrezna oblazinjenost. To zagotavlja optimalno izvajanje vaj za kontrolo drže in ravnotežja, saj se pri obremenitvah oblika valja ne spreminja. Na voljo so različne velikosti, ki se prilagajajo glede na potrebe oziroma vaje, ki jih izvajamo. Pred nakupom priporočamo posvet z fizioterapevtom. Navadno je vsaka velikost narejena v določeni barvi, ki pa se ob želji kupca lahko tudi spremeni.

Gibalne deske – so osnovni pripomoček za vaje ravnotežja in krepitve sklepov. Nepogrešljiv pripomoček za razvojne ambulante in fizioterapije, procese rehabilitacije v ustanovah ter za nadaljnjo izvajanje vaj doma. Na voljo so v dveh višinah – 8cm ali 10cm, katere določajo težavnost. Nižja gibalna deska je lažja, višja – 10cm pa omogoča večjo amplitudo gibanja in je zato tudi višje težavnosti. Poleg višine, pa so možne tudi različne izvedbe glede smeri nagiba; naprej – nazaj, ali levo – desno.