Kategorija izdelkov

OSTALO

OSTALO

Oprema za pse

Oprema za pse in njihovo zdravje.
Oprema za pse, se razlikuje glede na edinstven karakter, pasmo in starost vašega hišnega ljubljenčka. Potrebe pasjega mladiča se bodo skozi njegov razvoj spreminjale, zato je pripomočke potrebno prilagajti tako obdobju odraslega psa, kot nenazadnje tudi obdobju starega kužka. Kaj je primerno za katero obdobje psa, je največkrat napisano že na embalaži artikla, v nasprotnem primeru, vam bomo z veseljem pomagali pri izboru. Ne glede na to, ali boste posvojili starejšega psa ali pa vaš dom pričakuje pasjega mladička, boste pri nas našli igrače za pse, ki jih bo vaš novi član, potreboval za zdravo in srečno življenje.

Zakaj imeti različne igrače za pse?

Igra
Naši pasji člani družine, nikoli prav zares ne odrastejo, zato se celo življenje radi igrajo. Kvalitetne igrače za pse, narejene iz trpežnih in nestrupenih materialov bodo poskrbele za fizično in mentalno zaposlitev vašega psa.

Zdravje
Tako kot to velja za ljudi, velja tudi za pse – gibanje je ključ do zdravja. Vsakodnevna vadba/sprehod, skrbi za zdrave sklepe in močne mišice vašega psa (in vas J) in zagotavlja dobro počutje. Potrebe po vadbi se bodo spreminjale s starostjo vaših mladičev, vendar je ohranjanje gibanja psa ključnega pomena za vseživljenjsko počutje.
Štirinožni fitnes lahko spodbujate na različne načine, saj obstaja na desetine možnosti, ki dopolnjujejo/presegajo vsakdanji sprehod. Kljub vsemu pa ne pozabite, da se psi najraje igrajo z vami, zato v vašem domu ne sme manjkati tudi kakšna motivacijska igrača.

Grajenje dobrega odnosa in želja po aktivnosti
Pasje igrače vam lahko pomagajo zgraditi zaupljiv odnos s svojim psom in zagotavljajo vse pomembne vadbe in aktivnosti. Tudi pasji športi, vključno s tečaji pasje agilnosti, postajajo vse bolj priljubljeni. Različna oprema za pse pa vam lahko pomaga, da lahko vaš hišni ljubljenec doseže uspeh pri doseganju različnih ciljev in vnese raznolikost in uživanje v agility vajah vašega psa.

Zobna higiena
Poleg klasičnih igrač, je smiselno uporabljati tudi igrače za žvečenje, saj so lahko odlične pri ohranjanju zdravja zob in dlesni vašega psa. Močne mišice čeljusti, ki so pomembne za zdravo prehranjevanje, lahko dosežete s spodbujanjem žvečenja. Le ta, pomaga ohranjati zobe čiste, preprečuje nastajanje zobnih oblog in zobnega kamna z abrazijo zob. Ker psi nimajo možnosti zobnih protez v poznih letih, poskrbite, da bodo njihovi zobje čim dlje dobro opravljali svojo nalogo.

Preprečevanje vedenjskih težav
Različna oprema za pse velja tudi kot pripomoček za odpravljanje različnih vedenjskih težav. Navadno do njih pride zaradi viška energije, ki je še posebno izrazita v mladostnem obdobju psa. Pomanjkanje vsakodnevne vadbe se tako pogostokrat lahko konča z nenehnim lajanjem, razgrizenimi copati ter vzglavniki. Zato sledite staremu pregovoru: Utrujen pes je dober pes. V kolikor se soočate s tovrstnimi vedenjskimi težavami vašega psa, poskusite v svojo rutino vključiti več vadbe.

Nadzor zdrave telesne teže
Vse aktivnosti so nujne tudi za ohranjanje oz. nadzor zdrave telesne teže. Prekomerna teža psa, lahko privede do različnih zdravstvenih težav – kot sta diabetes ali artritis. Zato ustvarjajte ravnovesje med hrano in priboljški, ter zadostno količino gibanja in drugih aktivnosti vašega psa.

Psihološko zdravje
Četudi ne znajo govoriti, je jasno kdaj je pes vesel in zadovoljen, kdaj pa čuti nezadovoljstvo in pomanjkanje. Vsakodnevni sprehod po isti poti, ga sčasoma ne bo več tako navduševal. Zato poskušajte zagotoviti gibanje, s čim bolj raznolikimi aktivnostmi – različne poti, uporaba igrač (tudi med sprehodi), ki bo prekinila rutino. S pozornostjo do pasjih potreb, ga boste zagotovo navdušili in vajin odnos bo še toliko bolj povezan.

Fizioterapija za pse – žoge, valji in drugi pripomočki
Vašemu psu zagotovite vse za zdravje in dobro počutje, ne glede na njegove sposobnosti. Starostne ter ostale deformacije mišic in skeleta, se tako kot pri ljudeh pojavljajo tudi pri psih. Čeprav še ne znajo govoriti, pa zelo dobro znajo pokazati bolečino in slabo počutje.

Na naši spletni strani boste našli vse osnovne pripomočke, ki jih zahteva dobra fizioterapija za pse.

Gymnic napihljivi izdelki spadajo v družino kakovostnih izdelkov, ki izpolnjujejo zahteve Direktive o medicinskih pripomočkih, zato so terapevtske žoge in terapevtski napihljivi žoga valji podjetja Gymnic, v Sloveniji priznani kot medicinsko tehnični pripomoček za ljudi. Z linijo Gymnic for pets, pa se kar nekaj artiklov izkazalo za odlične pripomočke pri specializiranemu treningu in fizioterapevtsko obravnavo psov. Četudi fizioterapija za pse ni tako razširjena kot za človeško populacijo, pa pri različnih poškodbah ter drugih motnjah pri gibanju psov, daje odlične rezultate.

Med pripomočki za fizioterapijo in tudi igro vaših ljubljenčkov, lahko v naši ponudbi najdete žoge, ravnotežne blazine, ježek (reflex) žogice za žvečenje, ter polkrogle za ravnotežje vašega psa.

Velika žoga – material, ki je zasnovan iz celične strukture, je odličen tudi za pse, saj je manj občutljiv na ostre predmete (krempeljčki). V primeru poškodbe ne bo prišlo do nenadnega poka – kot se to zgodi pri klasičnem PVC materialu, vendar bo žoga počasi izpustila. PLUS material dovoljuje tudi krpanje manjših poškodb žoge.

Žoga valj – tako kot pri velikih žogah, v naši ponudbi lahko najdete žoga valje s PLUS materialom. Žoga valj, je z vidika vaj za ravnotežje, enostavnejši kot žoga, saj se kotaljenje odvija le v eni smeri – in ne v vse smeri kot je to pri žogi.

Sport blazina – ima vaš pes rad izzive za ravnotežje? Sport blazina je kot nalašč za to. Zgornja stran ni gladka, zato ne drsi. Težavnost Sport ravnotežne blazine lahko prilagajate z dopihovanjem zraka -trša kot je blazina, lažje je vzdrževanje ravnotežja – in obratno.

Okrogla sedežna blazina – funkcionalnost okrogle sed. blazine za pasjo telovadbo, je podobna kot Sport blazina, le da je manjša. Zato je primerna za manjše pasme.

Reflex žogice – ljudje enak produkt uporabljamo za sproščanje in masažo. Pri kužkih je lahko uporaba enaka, predvsem mehke refleks žogice pa so primerne tudi kot igrača za žvečenje.

Elite blazina – ravnotežna blazina, kateri edinstvene lastnosti materiala, spodbujajo k boljšemu ravnotežju.

Polkrogle – v kombinaciji s palicami, so lahko osnova za postavitev slalom poligona. Kot samostojen produkt pa lahko služijo za imitacijo hoje po večjih kamnih. Vsekakor pripomoček za boljše ravnotežje in koordinacijo vašega psa.

Vodni program

Igra z vodo in v vodi nudi bogate in dragocene izkušnje v zgodnjem otroštvu za razvoj otrokove ustvarjalnosti in domišljije. Igro z vodo in v vodi otroci občutijo kot veliko zabavo in veselje, poleg tega pa igra v vodi prinaša številne prednosti za otrokov telesni in socialni razvoj.

Kako pravilno izbrati pripomočke za vodo
Otroci obožujejo vodne aktivnosti – od čofotanja v napihljivem bazenu na dvorišču, velikih bazenov do morja. Napihljive igrače popestrijo zabavo, pripomočki za plavanje pa lahko otroku pomagajo v vodi pri učenju plavanja. Napihljive igrače niso namenjene zaščiti otrok v vodi – še vedno jih morate nadzorovati in dobro razmisliti, ali je igrača zanj primerna.

Preden kupite igrače za vodo razmislite:

  • ali je igrača primerna za starost otroka ter vrsto dejavnosti?
  • poiščite tiste igrače in pripomočke za vodo, ki ustrezajo zahtevam evropskih standardov. Ti standardi določajo zahteve ob sami izdelavi kot tudi opozorila glede varne uporabe.
  • vedno preberite in upoštevajte vsa navodila, ki so priložena vodni igrači ali pripomočku in bodite posebej pozorni na primerno otrokovo starost pri uporabi ter kje je izdelek mogoče varno uporabljati.

Kako varno uporabljati igrače za vodo?
Pozornost ob uporabi vodnih pripomočkov je ključnega pomena pri zagotavljanju varne zabave otrok v vodi. Poučevanje otrok plavanja lahko tudi precej prispeva k zmanjšanju nevarnosti nesreč v vodi.

Paziti je potrebno tudi na to, za kakšno vrsto vode, kje in kako uporabljamo določene pripomočke ali igrače:

  • igrače, ki bi lahko bile primerne za uporabo v velikem bazenu ali otroškem bazenu, so lahko povsem neprimerne v morju ali v reki.
  • igrača, ki je primerna za 10-letnika, morda ni varna za 4-letnika. Zato je pomembno razmisliti o tem, kdaj in kje se bo uporabljala vodna igrača ter kdo jo bo uporabljal.

Otroke vedno nadzirajte v vodi in okoli nje, tudi če uporabljajo napihljive igrače za vodo, ki jim pomagajo, da ostanejo na površju. Igrače in pripomočki za plavanje ne nadomeščajo nadzora odraslih.

Igrače za v vodo
Razvojne igrače za v vodo otroke stimulirajo ter pritegnejo k prvim plavalnim poskusom, popestrijo igro v domači kopalnici, na bazenu ali na morju. Vodo tako na prijazen način približajo ter predstavimo otrokom. Kakor pri vseh igračah za otroke, si tudi za igrače za v vodo želimo predvsem to, da so varne in zdrave. Pomembno je, da so varne za uporabo ter izdelane iz varnih in neškodljivih materialov. Dobre igrače za v vodo naj bodo izdelane iz materialov, ki so nepropustni za vodo ter da jih lahko preprosto očistimo.

Vodne igrače Gymnic
Ledraplastic Gymnic ponuja veliko izbiro razvojnih igrač in pripomočkov za igro v vodi ali na suhem. Gymnic program razvojnih igrač je poleg igre na suhem, primeren tudi za neskončno igro v vodi. Pripomočki so primerni tako za vodno terapijo kakor tudi za prve igrarije za dojenčke v vodi ter učenje plavanja za otroke. Gymnic vodne igrače so varne in vodotesne – ne prepuščajo vode, so enostavne za čiščenje, hitro se posušijo na zraku ter tako ni možnosti za nastanek plesni ali alg. Vodne igrače so izdelane iz varnih in otrokom prijaznih materialov ter so brez Phtalatov, BPA in Latexa.

Ortopedski rokavčki
Plavanje je zahtevna sposobnost, ki jo otroci ne osvojijo takoj. Kar nekaj časa traja, da se otroci naučijo plavati tako, da ne potrebujejo več plavalnih pripomočkov. Slednji so jim lahko pri učenju plavanja zelo v pomoč. S pripomočki za plavanje bodo otroci v vodi bolj sproščeni, saj se bodo počutili varne.

Za najmlajše izberite plavalni obroč – navadnega ali Fredovega, ki še posebej spodbuja pravilen položaj med plavanjem. Ko so dovolj veliki, je čas za rokavčke. Rokavčki, jim bodo nudili varnost, hkrati pa svobodo, da bodo lahko nemoteno čofotali po vodi.

Preden boste otroka z rokavčki ali napihljivim obročem spustili v vodo, dobro preverite ali so dobro napihnjeni. Seveda preverite tudi ali so pripomočki za plavanje ustrezno nameščeni. Le tako lahko zagotavljajo varnost in udobje hkrati. Otroka poučimo o pravilih kopanja v morju ali bazenu ter mu razložimo kakšne so lahko posledice.

Za rokavčke je pomembno, da so izdelani iz varnih materialov, odpornih na večje obremenitve in vodo. Pomembno je, da vsebujejo varnostni ventil proti izpuščanju. Tovrstni ortopedski rokavčki so izdelani iz močnejših materialov ter so primerni tako za otroke kakor tudi odrasle osebe. Rokavčki tako omogočajo plavanje tudi tistim, ki še ne zmorejo plavati sami ali zaradi telesnih omejitev.

Blazina Airex Atlas kot vodna blazina
Ste vedeli, da lahko na veliki blazini Airex Atlas lebdite na vodi? Blazina Airex Atlas z lahkoto zadrži na gladini odraslo osebo.

Zaradi izjemne sestave zaprtih celic je blazina mehka, plovna ter primerna tudi kot pripomoček za vodno terapijo, šolo plavanja, vodne igrarije za dojenčke in malčke. Je zelo priljubljena blazina v plavalnih šolah – kot blazina za »tek na vodi«. Blazina Airex Atlas resnično lahko nudi obilo vodne zabave za otroke kot tudi odrasle.

Po uporabi v bazenu blazino preprosto speremo in posušimo na zraku. Ne skrbite, notranjost blazine se ne bo razmočila – prav zaradi zaprte strukture celic podobnim mehurčkom – kar preprečuje vodi, da bi prodrla globje v blazino.

Ravnotežna blazina Airex Elite in Elite Mini
Zaradi svojih izjemnih karakteristik je Ravnotežna blazina Airex Elite odličen pripomoček za plavanje. Je mehka, lahka in plovna. Ne prepušča vode, zato se ne more razmočiti zahvaljujoč izdelavi iz zaprtih struktur celic podobnim mehurčkom. Odlična lastnost preprečuje vodi, da bi prodrla globje v blazino. Na zraku se hitro posuši ter ne zahteva veliko čiščenja.

Želimo vam veliko varnih in zabavnih vodnih dogodivščin!