Kategorija izdelkov

ELASTIČNI TRAKOVI IN CEVKE

TheraBand je ena od vodilnih in svetovno znanih pripomočkov progresivne vadbe proti uporu z elastiko. Pripomočki so namenjeni tako rehabilitaciji kot tudi treningom ter za domačo vadbo.
Odlikuje jih izjemna enakomernost raztezanja in so plod razvojnega potenciala firme The Hygenic Corporation. Sistem progresivnega upora omogoča zelo raznoliko, ciljno uporabo TheraBand produktov glede na starost, potrebo in sposobnosti vadečega.

Različne barve stopnjevane moči trakov, cevk in drugih izdelkov predstavlja enostavno orientacijo pri izbiri in spodbudi motivacijo za nadaljno stopnjo obremenitve.

Material
TheraBand® elastični trakovi in cevke so naravni proizvod iz čistega lateksa. Material je po izdelavi oprašen s smukcem / pudrom, katerega je potrebno ob redni uporabi občasno ponovno nanesti.

Pravilna izbira
Izbira barve elastične cevke / traku in s tem prave težavnotstne stopnje, je odvisna od posameznikove pripravljenosti.
Pri vaji z elastično cevko / trakom se praviloma izvaja 15 ponovitev.
Izkušnje v praksi so pokazale, da se beš in rumena elastična cevka / trak uporabljata predvsem v rehabilitaciji in pri vadbi starejših oseb.
Pri preventivni vadbi za ženske sta v začetni stopnji primerna rdeča in zelena elastična cevka / trak.
Moški praviloma uporabljajo zeleno in modro elastično cevko / trak in šele pri dobro treniranem stanju preidejo na trening z črno elastično cevko / trakom.
Srebrna in zlata elastična cevka / trak prideta v poštev za uporabo pri treningu zelo dobro treniranih osebah / vrhunskih športnikov.
Ob nakupu TheraBand® elastičnega traku prejmete zgibanko z vajami.

Prednosti in slabosti elastičnih cevk v primerjavi z elastičnimi trakovi
Prednosti cevaste oblike v primerjavi z trakom so:
• manjša potreba čiščenja
• robustnost
• se ne zlepi

Elastične cevke imajo enake lastnosti raztega kot elastični trakovi. Odločitev ali bomo uporabili cevke ali traku, je na koncu individualna odločitev posameznika.
Elastične cevke uporabljamo predvsem pri skupinskih vadbah in v fitnes studijih. Za domačo uporabo, predvsem zaradi dodatnih možnosti uporabe, svetujemo elastični trak z dodatki.
Tako lahko še posebej v terapiji, s pomočjo ploskega navijanja okoli okončine dosežemo dodatno senzibilnost mišičnih skupin.

Trajnost / življenjska doba
Trajnost elastičnih cevk in trakov je odvisna od nege in frekvence uporabe.Takoj ko se pojavijo zunanje poškodbe, kot so natrganine ali luknjice, je potrebno elastično cevko / trak zamenjati z novim. Po potrebi trak lahko večkrat posujete z otroškim pudrom, da ne pride do zlepljenja, lahko pa tudi operete z vodo in ga posušite na zraku.
Pri redni in frekventni uporabi, na primer v fizioterapiji, je potrebno elastično cevko / trak zamenjati z novim po 1-2 mesecih uporabe.
Navedba datuma uporabe ni potrebna, saj se lastnosti raztega elastične cevke / traku z leti ne spreminja.