Zastopstva

GYMNIC
Žoge in napihljivi pripomočki

Skozi leta se je podjetje Ledraplastic ciljno usmeril in specializiral v proizvodnjo napihljivih izdelkov, ki se lahko uporabljajo v vzgoji, izobraževanju, terapiji, rehabilitaciji, športu in prostem času.

Gymnic© produkti so:

 • brez lateksa
 • brez pftalatov
 • brez BPA
 • iz visoko kakovostnega pvc
 • registrirani kot medicinsko tehnični pripomoček 
 • pri igračah narejeni po EN71 standardu s CE oznako
 • proizvedeni v Italiji po najviših ekoloških standardih brez toksičnih izpuhov
 • proizvedeni za reciklažo (PVC 3) in z 1 leto garancije.
Vita center d.o.o. je edini uradni distributer (uvoznik) za Gymnic produkte v Sloveniji.
Informacije in prodaja:
04/2519 560
info@vitacenter.si
 

Uradna stran proizvajalca: www.gymnic.com

Kako izbrati svojo žogo za sedenje?

Telesna višinaVelikost žoge Ø
cmftcmin
< 1,35< 4’4”30 – 3512” – 14”
1,35 – 1,544’4” – 5’0”4518”
1,55 – 1,695’1” – 5’5”5522”
1,70 – 1,845’6” – 6’0”6526”
1,85 – 2,046’1” – 6’7”7530”

Pri izbiri žoge, je za pravilno sedenje, ključna prav njena velikost. Ta namreč, glede na posameznikovo telesno višino, določa položaj sedenja na žogi. Pravilno sedenje je takrat, ko je kot v pokrčenih kolenih večji od 90° in tako ne pride do rotacije medenice. Zato si za enostavnejšo pravilno izbiro, lahko pomagate s spodnjo tabelo proizvajalca žog Gymnic. Da bi vam velikost žoge še najbolj optimalno ustrezala, smo vam zato navedli nekaj primerov:

Primer 1: Če ste denimo visoki okoli 160cm, bi vam tako idealno ustrezala žoga premera 55cm. Če so noge krajše, jo napihnete do maksimuma. Če so noge daljše, pa bi vam bolj ustrezala žoga premera 65cm, la da to ne napihnete do maksimuma.

Primer 2:
 Če je vaš otrok visok okoli 140-150cm, bi najbolj idealno ustrezala žoga premera 45cm. Vendar pa, če pa ima vaš otrok dolge noge ter raste zelo hitro vam v tem primeru raje svetujemo žogo v premeru 55cm. V tem primeru žogo ne napihnete do maksimuma.

Primer 3: Visoki ste okoli 185cm. Idealno vam zato ustreza žoga v premeru 75cm. Če jo boste uporabljali samo za vadbo je velikost žoge idealna. Če pa jo boste uporabljali tudi za sedenje ob pisalni mizi, vam predlagamo, da prej izmerite, če višina sedenja na žogi ustreza višini vaše pisalne mize. Namreč večina pisalnih miz je v standardni višini ca 70-75cm. V tem primeru je ta premer žoge prevelik – z nogami bi težko prišli bližje mizi ter bi bilo tako sedenje ob pisalni mizi neudobno. Rešitev v tem primeru je žoga v premeru 65cm ter jo napihnete do predpisanega masksimuma.

Več kako izbrati primerno žogo si lahko preberete TUKAJ.

Kako pravilno napolnimo žogo Gymnic?

Ko je material nov, bo namreč žoga kljub manjši napihnjenosti ostala čvrsta. V kolikor boste žogo napihnili do polne višine/premera, se bo material rahlo raztegnil, zato bo žoga čvrsta le ob polni napihnjenosti. Zaradi različne stopnje napihnjenosti, je torej žoga premera 55cm lahko primerna že za otroke od 140 – 160cm, ter žoga premera 65cm, za ljudi velikosti od 160 – 180cm.
Obe velikosti premera 55cm in 65cm sta primerni za sedenje ob pisalni mizi, medtem ko je žoga premera 75cm običajno prevelika ter je sedenje ob pisalni mizi odvisno od višine same mize.

Primer napihovanja za žogo premera 55cm:

 • Pri prvem napihovanju napihnemo okoli 52-53cm – če napihnnemo takoj na 55cm, bo žoga zelo trda. Pri napihovanju predlagamo uporabo metra.
 • Po prvem dnevu, ko se material dovolj raztegne, napolnimo do maksimalne velikosti 55cm.
 • Po nekaj tednih uporabe se bo material ponovno raztegnil – ljudje pogosto pomislijo, da je žoga spustila zrak. Vendar pa je prišlo le do raztezanja materiala kar je normalno. Torej po potrebi lahko ponovno napolnimo žogo do premera 56-57cm
 • Žogo dopihujemo poljubno glede na potrebe, udobje in počutje, koliko trdo žogo želimo ter glede na samo višino osebe ter glede na telesne značilnosti kot je dolžina nog.
 •  
Žoge in napihljivi pripomočki

1. Gibanje

2. Dobro počutje

3. Preventiva

4. Interakcija

To so koncepti, ki navdihujejo vse Gymnic® izdelke, od fitnes pripomočkov do igrač. Koncept, ki povezuje te pojme se je rodil s proizvodnjo prve velike žoge, ki je bila imenovana “Gymnic Ball”. Od tistega trenutka najprej, želijo pri podjetju Ledraplastic doseči pozitivne učinke tega pripomočka v paleti izdelkov, ki se jih uporablja na različnih področijh.

Z nadaljevanjem razvoja Gymnic® žoge, ki je bila sprva mišljena samo za uporabo v fizioterapiji, je Ledraplastic SpA izumil blagovno znamko Fit-Ball®ki je dobila pomen v skupni uporabi fitnesa in aerobike. Fitball® sistem skupinske vadbe je nastal v ZDA in je dosegel velik uspeh v letu 1990 tudi na svetovni ravni.

150x58_Fit-Ball-Logo

Ker so bili potrjeni pozitivni učinki za izboljšanje drže s pomočjo Gymnic® žoge, so razvili “žoga-stol” oziroma sedežno blazino, ki se lahko uporablja v osnovnih šolah, doma in v pisarni. Sedenje na sedežni blazini lahko primerjamo s sedenjem na veliki žogi. Z uporabo obeh pripomočkov spodbujamo pravilno držo, jo vzdržujemo in pomagamo razbermeniti hrbtenico.

150x31_SitnGym-Logo

V pisarni ali v učilnici ni vedno mogoče, da uporabljamo velike žoge. Movin ‘Sit blazina za sedenje rešuje ta problem, saj ima iste pozitivne učinke gibanja kot velika žoga in je v lahki, prenosni velikosti.

150x38_Movin-Sit_Logo

Konjiček Rody® združuje čisto igrivo izkušnjo in pozitivne učinke, ki omogočajo otroku, da izboljša ravnotežje, koordinacijo, držo in mišični tonus vse od zgodnjega otroštva, kar je tudi Gymnic® “filozofija” ozirma njihov osnovi koncept za vse Gymnic® proizvode.

150x104_Rody-Logo
Žoge in napihljivi pripomočki

Kakovost in zdravje z roko v roki

Da bi nadaljevali s poslanstvom podjetja, so uporabljene surovine prvega kakovostnega razreda in zagotovljajo skladnost proizvodov z veljavnimi predpisi o kemikalijah (REACH – EC 1907/2006). Dolgotrajna skrb in posebna pozornost usmerjena k varnostnim ukrepom je pripeljala podjetje do lansiranja palete izdelkov, ki so 100% brez lateksa in brez ftalatov. Vsi Gymnic® izdelki so izdelani v Italiji in označeni z oznako CE.

500x73_Compliance-Logos_1-768x112_1

Medicinski pripomočki

Podjetje, ki je orientirano na trg fizioterapije in rehabilitacije, ponuja paleto izdelkov, ki so zasnovani v skladu z zahtevami 93/42/CEE uredbe o medicinskih pripomočkih razreda I.

Ekologija

Okoljsko vprašanje in zaščita lokalnega okolja so točke, ki so skrbno upoštevane. Proizvodni procesi ne ustvarjajo nobenih strupenih plinov v ozračje in vse Gymnic® izdelke je možno 100% reciklirati (PVC 3).

Žoge in napihljivi pripomočki

Vaša blagovna znamka na naših izdelkih

Želite svoj logotip na kakovostnih Gymnic produktih?

Veliko Ledraplastic izdelkov (velike žoge, mehka žoga, žoga za odbojko, Rody, Hop žoga in drugi) so dragoceno marketinško orodje. Izdelke opremimo z vašim logotipom podjetja in s posebno barvo. Ta možnost omogoča, da povežete svoj koncept izdelkov z lastno blagovno znamko.

Original produktom lahko spremenimo njihovo prvotno barvo in dodamo željeni logotip. Minimalna količina je 500 kosov. Pri manjših količinah sprememba barve produkta ni možna, med tem ko dotisk logotipa uredimo po želji v Sloveniji.

Informacije in prodaja:
04/2519560
info@vitacenter.si

560x712_Gymnic_Customized_Samples