Strokovna izobraževanja

Airex akademija, Theraband akademija, Gibanje z dotikom

Gibanje z dotikom

Gilad Naaman Perry

Strokovne delavnice Gibanje z dotikom ali “Movements in Touch” nam pomagajo pri vsakodnevnem delu z otroki, mladostniki, pacienti in starostniki.  Te preproste tehnike in vaje nam povrnejo pomen dotika kot takšnega za dobro počutje, sprostitev napetosti zaradi stresa in socializacijo.

Gilad Naaman Perry je avtor knjižne zbirke Movements in Touch.

Svoje strokovno medicinsko znanje je pridobil na Univerzi Leeds v Angliji, s specializacijo v komunikaciji skozi dotik in gibanje s poudarkom na integraciji telesa in duha ter raziskovanjem komunikacije, ki je izražena skozi fizični dotik in gibanje. Leta 2010 je objavil knjižno zbirko Movements in Touch. www.tnuad.com

Strokovne delavnice so primerne za:

 • socialne delavce, psihologe in vzgojitelje v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah
 • zdravniško in bolnišnično osebje
 • fizioterapevte
 • osteopate
 • igralce, plesalce, pevce…

Delavnice lahko organiziramo tudi za zaključene skupine, kjer so kraj, čas in cena po dogovoru.

Kontakt: Polona Zupan
04/2519560
info@vitacenter.si

Glavne teme delavnice:

 • uvod + pregled vsebine: posamezni gibi za sprostitev v delovnem okolju, delo v parih – doseganje novega nivoja komunikacije skozi dotik in gibanje. Teoretični del – komunikacija skozi dotik in gibanje, film – gibanje in glasba v Afriki;
 • individualni gibi za sprostitev dnevnih napetosti v ramenih , hrbtenici in vratu; na stolu, blazini in s pomočjo zidu kot opore. Uporaba pripomočkov: tenis žogica in mehka žoga.

Spoznali boste kako lahko z gibanjem telesa, na naraven način sprostimo napetosti in stres – poglobljena tema o primernosti posameznih gibov glede na posameznika in različne situacije;

 • gibanje v parih – gibanje za vsakogar, odprta diskusija. Gibanje za nosečnice in njihove partnerje – omejitve pri ležanju na hrbtu in varnem načinu raztezanja; vključujoč razlago o sprostitvenem hormonu. Kinestetičen občutek (variacije gibanja pri različnih hitrostih in z zaprtimi očmi);
 • praktičen prikaz gibanja: spoznavanje tekočih gibov, ki se nežno razvijajo in nadgrajujejo. S stopnjevanjem se povečuje njihova težavnostna stopnja. Pregled in odprta vprašanja;
 • obravnavanje komunikacije s pomočjo orodij, ki so na razpolago v vsakdanjem življenju;
 • učna ura z baloni – fiziološki vpliv smeha.
 • gibanje za seniorje – individualno, v parih; poudarek – edinstvene fiziološke potrebe značilne za to starostno obdobje.
 • gibanje namenjeno specifičnim težavam npr. problematika gibčnosti – spoznavanje alternativnega gibanja (uporaba mehke žoge, tenis žogice),
 • utrjevanje trebušnih mišic na kreativen način. Spoznavanje pomembnosti komunikacije v skupini med igro (npr. tenis žogica);
 • kratek film in razprava na temo vpliv gibanja v vsakdanjem življenju in vpliv kulturnih razlik;
 • kako integrirati nova pridobljena znanja ( povezava fizičnega gibanja, zdravilnih lastnosti dotika in osnovne komunikacije) v namen izboljšanja medsebojnih odnosov in doseganja bolj zdravega in srečnega življenja.
 •  

Video prispevek iz delavnice v Italiji.

YouTube video

Izkušnja udeleženke izobraževanja:

“Delavnice Gibanje z dotikom sem se udeležila, ker kot inštruktorica pilatesa, jogalatesa, zdrave hrbtenice…opažam, da smo ljudje zaradi hitrega tempa življenja čedalje bolj napeti, zakrčeni in odtujeni drug od drugega. Zato so delavnice, ki so namenjene sproščanju in povezovanju z dotikom in gibanjem več kot dobrodošle. Delavnica Gibanje z dotikom je bila čudovita, že po prvih vajah, smo bile vse udeleženke nasmejane, sproščene in kljub temu, da je delavnica trajala cel dan, na koncu še vedno polne energije. Del znanja, ki sem ga prejela na delavnici sem že uspešno uporabila pri svojem delu v skupinah in z domačimi. Vsi so bili navdušeni. Znanje, ki smo ga pridobili se mi zdi še posebno dragoceno za družine, saj se na zabaven način prek gibanja, dotikanja in sproščanja še bolj povežemo. Vse pohvale tudi učitelju – Giladu, ki nam je na topel in preprost način predal del svojega znanja. Toplo priporočam vsem :).”In še vtisi udeleženke delavnice za fizioterapevte:

Sandra Pucelj, Mudra – masaže in vadbe

Dotik ima magično moč! Z njim lahko premikamo gore tako v fizičnem kot tudi psihološkem smislu.

Delavnice gibanje z dotikom

Gibanje z dotikom v vrtcih in šolah

Delavnica je namenjena socialnim delavcem, psihologom in vzgojiteljem v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah.

S pomočjo sprostitve skozi gibanje boste spoznali kako izboljšati medsebojne odnose in doseči bolj zdravo in srečno življenje. Poudarjeni bodo vidiki nenasilja v medsebojni komunikaciji z osredotočenjem na prijaznosti, sprejemanju in dajanju. Podani bodo napotki kako sprostiti mišične napetosti, ki nastanejo kot posledica dolgotrajnega sedenja. Še posebej uporabne tehnike za socializacijo otrok.

Pomen dotika v zdravstvu

Z delavnico boste pridobili dragocena nova znanja in orodja, ki vam bodo v pomoč pri soočanju s pomembnimi fiziološkimi izzivi, kateri so v celoti ali delno sestavni del vašega vsakdanjega stresnega dela.

Poleg gibanja za sprostitev napetosti in bolečin v telesu, delavnica podaja izhodišča o komunikaciji in dotiku za doseganje boljšega posameznikovega dobrega počutja kakor tudi kakovostnejšega družbenega življenja.

Na drugačen način boste imeli priložnost preučiti odnos profesionalnega medicinskega osebja in klienta ter njihov medsebojni vpliv.

Pomen gibanja z dotikom v fizioterapiji

Z delavnico boste pridobili dragocena nova znanja in orodja, ki vam bodo v pomoč pri zdravljenju hrbtnih in vratnih napetosti ali pri prizadevanju povečevanja pacientovega obsega gibanja.

Delavnica podaja izhodišča o komunikaciji in dotiku za doseganje boljšega bolnikovega dobrega počutja kakor tudi kakovostnejšega osebnega družbenega življenja. Podani bodo napotki kako sprostiti mišične napetosti, ki nastanejo kot posledica dolgotrajnega sedenja.

Pomen gibanja z dotikom v osteopatiji

Z delavnico boste pridobili dragocena nova znanja in orodja, ki vam bodo v pomoč pri zdravljenju hrbtnih in vratnih napetosti ali pri prizadevanju povečevanja klientovega obsega gibanja.

Delavnica podaja izhodišča o komunikaciji in dotiku za doseganje boljšega bolnikovega dobrega počutja kakor tudi kakovostnejšega osebnega družbenega življenja. Podani bodo napotki kako sprostiti mišične napetosti, ki nastanejo kot posledica dolgotrajnega sedenja.

___________________________________________________

Delavnica poteka predvidoma 7ur.

Cena: 150 EUR/osebo

Gilad Naaman Perry je avtor knjižne zbirke Movements in Touch. Svoje strokovno medicinsko znanje je pridobil na Univerzi Leeds v Angliji, s specializacijo v komunikaciji skozi dotik in gibanje s poudarkom na integraciji telesa in duha ter raziskovanjem komunikacije, ki je izražena skozi fizični dotik in gibanje. Leta 2010 je objavil knjižno zbirko Movements in Touch. www.tnuad.com

Delavnice lahko organiziramo tudi za zaključene skupine, kjer so kraj, čas in cena po dogovoru.

Kontakt: Polona Zupan
04/2519 560
info@vitacenter.si

Knjižna zbirka Movements in touch

Gilad Naaman Perry je avtor knjižne zbirke “Movements in Touch”, ki je namenjena tako dojenčkom in odraslim, kot tudi starostnikom.

“Movements in Touch for couples & families”

Gibanje z dotikom za pare in družine

Družinski vodnik “Movements in touch for couples & families” je izoblikovan z namenom da nas opomni, da si vzamemo čas zase, za izboljšanje našega fizičnega stanja in našega notranjega dobrega počutja in dobrega počutja z našimi ljubljenimi, izzvano z načinom komunikacije skozi dotik in gibanje – osnovni instinkt življenja.

“Movements in Touch for parents to be”

Gibanje z dotikom za bodoče starše

Družinski vodnik “Movements in touch for parents to be” je del knjižne zbirke knjig, katere poudarjajo fizično in psihično komunikacijo z ljubljenimi skozi nežne dotike in gibanje.

“Movements in Touch for mothers to be”

Gibanje z dotikom za bodoče matere

Družinski vodnik “Movements in Touch for mothers to be” je del knjižne zbirke, kjer je poudarek na gibanju, dotiku in komunikaciji od zarodka do zlatih let.

Knjiga z bodoče mamice se osredotoča na rast posebne vezi med mamo in njenim nerojenim otrokom. Skozi gibanje in dotik se izoblikuje dialog, gojenje instinkta in postavi ton za zdrav odnos med mamo in otrokom.

“Movements in Touch for parent-child pairs” 

Gibanje z dotikom za dojenčka in starše

Družinski vodnik “Movements in touch for parent-child pairs” vodi starše in njihove dojenčke na potovanje gibanja in dotika. Za novorojenčka sta bližina in dotik za preživetje vitalnega pomena.

“Movements in Touch for seniors”

Gibanje z dotikom za seniorje

Družinski vodnik “Movements in Touch for senior” je osredotočen na odpiranje prsnega koša za spodbujanje globokega dihanja. Vaje so izoblikovane za pomoč pri sproščanju pogostih fizičnih nelagodij nastalih zaradi starostiali poškodb.