Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Terapevtski valji

Terapevtske valje, ki jih je pred več kot 30 leti, inovativno zasnoval Janez Zupan, izdelujemo v okviru svoje lastne proizvodnje Vita centra d.o.o..

Da se pri obremenitvah oblika valja ne spreminja, kar zagotavlja optimalno izvajanje vaj za kontrolo drže in ravnotežja je terapevtski valj izdelan tako, da ima v notranjosti na lesene ojačitve pritrjen trd kartonski, votel vložek in zunanje primerno blazinjen, ki zagotavlja optimalno mehkobo.

Terapevtski valj je uporaben pripomoček za vse, ki imate težave z držo, ravnotežjem, hrbtenico in sploh koordinacijo gibanja.

Zaradi teh lastnosti in zagotavljanja različnih velikosti so pridobili status in registriracijo Medicinsko tehničnega pripomočka. 
Večinoma se terapevtski valj uporablja v fizioterapijah, tako za otroke, kot odrasle, delovnih terapijah in procesih rehabilitacije v ustanovah in doma. Zaradi tega je tudi izbiro velikosti valja za vas ali vašega otroka potrebno prilagoditi vajam, ki jih izvajamo ali jih bomo izvajali. Zato je pred nakupom ali prevzemom na Naročilnico ZZZS potreben posvet s terapevtom.


                   
Slika levo - velikosti terapevtskih valjev

Slika desno - Zaradi lažjega in praktičnega shranjevanja, so valji izdelani tako, da jih je mogoče shranjevati "en v drugem". Torej valj dimenzije 15x95cm in 15x60cm je mogoče shranjevati v valju dimenzije 30x95cm, valj dimenzije 20x95cm pa lahko shranite v valju dimenzije 42x95cm.

Terapevtski valji so registriran medicinsko tehnični pripomoček, katerega v razvojnih ambulantah predpisujejo otrokom do 15. leta starosti. Med MTP je registriran kot »Terapevtski valj za otroke z motorično prizadetostjo« in ga lahko napiše zdravnik v Razvojni ambulanti za otroka do 15.leta starosti in dobo trajanja treh let.

Valji so v velikostih:

Terapevtski valji večji od premera 42cm žal niso dobavljivi. Podrobneje o posameznih Terapevtskih valjih si lahko ogledate TUKAJ.


Terapevtski valji so del osnovne opreme za izvajanje Bobath terapije. 

 

Podstavek za terapevtski valj

S pomočjo podstavkov za valje povečamo stabilnost, dinamični nagib in povišanje višine terapevtskega valja. Na voljo v paru. 

>> Podstavek za terapevtske valje - spletna trgovina.

 
 
 

Terapevtske gibalne deske

Osnovni pripomoček za vaje ravnotežja in krepitve sklepov. Nepogrešljiv pripomoček za razvojne ambulante in fizioterapije, procese rehabilitacije v ustanovah in doma.

Terapevtske gibalne deske so registriran medicinsko tehnični pripomoček, katerega v razvojnih ambulantah predpisujejo otrokom do 15. leta starosti.


                                          
Terapevtska gibalna deska levo-desno                                     Terapevtska gibalna deska naprej-nazaj


Velika terapevtska gibalna deska naprej - nazaj

Za različne namene uporabe: (širina x dolžina / višina)

Pri velikosti terapevtske gibalne deske 38x60 višine 8cm in 10cm sta možni dve izvedbi:

  • klasična: naprej - nazaj
  • po naročilu: levo - desno

Izdelujemo deske tudi po meri - po vaših potrebah, željah, v različnih oblikah, poljubne širine in dolžine do 200cm.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.