Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

So blazine za vadbo res tako pomemben člen za kakovost vadbe?

So blazine za vadbo res tako pomemben člen za kakovost vadbe?

Blazine za vadbo so bile že nekajkrat tema naših blogov, kjer smo pisali o tem na kaj je potrebno še posebej paziti pri nakupu nove podlage za vašo vadbo, kaj odlikuje blazine višjega kakovostnega (in cenovnega) razreda in kje vse je določena blazina lahko vaš sopotnik. Toda ali je blazina res tako pomembna, ko govorimo o kakovosti vadbe?

Pa začnimo tokrat iz druge smeri, kaj vse moja blazina ne potrebuje in mi še vedno omogoča zelo kvalitetno vadbo?

Ni potrebno da je zelo široka
Dejstvo je da večja blazina zagotovo nudi več udobja, kot je tudi lepše spati v postelji širine 140, 160 ali več cm, kot pa v tisti s širino 90 cm. Vendar je širina lahko dvorezni meč, zato je toliko bolj pomembno, da najprej ugotovite, kaj želite z blazino početi in nato na podlagi tega izbrati primerno širino. O čem govorimo – če hodite na vodene vadbe in morate blazino večkrat tedensko prenašati, je blazina širine 100 cm, sicer zelo udobna, a težje prenosljiva, kot tista širine 60 cm. Zato si za dom privoščite veliko in široko blazino, za vadbo in prenašanje pa kompenzirajte s širino in posledično tudi težo blazine.

Ni nujno da je debelina blazine velika
Večja debelina blazine seveda pomeni nekoliko več udobja, vendar je še toliko bolj pomembno, da material blazine enakomerno blaži pritiske. Pri blazinah nižje kakovosti se zato kljub večji debelini lahko zgodi, da boste ob povečani točkovni obremenitvi »občutili tla«, saj material ne nudi enakomerne porazdelitve teže. Zato – še posebno – pri manjši debelini blazine za vadbo pazite, da izberete tako, kjer se teža enakomerno razporedi in vam tako nudi optimalno oporo in udobje. Omenjena lastnost je pomembna ne le iz vidika udobja temveč tudi zdravja vaših sklepov, ki so pri določenih vajah pod veliko obremenitvijo.
Manjša debelina pa je tudi odlična kompenzacija ko izbiramo, kakšna bo naša blazina skupinske vadbe, saj to zopet pomeni, nekoliko lažjo blazino, ki je lažja za prenašanje.

Slika: Blazina za vadbo Vita center - Airex Coronella 200 

Ni nujno da je najdražja
Praviloma višja cena pomeni tudi višjo kakovost, kar pa še ne pomeni, da bo le najdražja izbira zares najboljša. Večkrat smo že poudarili, da univerzalna blazina za vadbo ne obstaja in da je končna izbira odvisna od glavnega namena, za katerega želite blazino uporabljati. Predlagamo, da pri nakupu blazine izberete znamko, ki vam zagotavlja kakovost in nato iz celotne njihove ponudbe poiščete za vas najboljšo rešitev. Najdražje blazine določene znamke namreč navadno pomenijo, da so pravi izbor za profesionalno uporabo; navadno v rehabilitacijskih in športnih centrih, z lastno zalogo blazin, ki so dnevno v uporabi več ur in tudi za vaditelje in vse ostale profesionalne posameznike. Zato v kolikor se z določeno vrsto vadbe ukvarjate na rekreativni ravni le 2-3x tedensko in bo blazina le vaša, verjetno ne potrebujete tiste, ki je najdražja.

Lastnosti blazine prilagodite vašim potrebam
Morda blazino potrebujete za vsakodnevno 15 – minutno terapevtsko vadbo, ki ohranja vaše zdravje [hrbtenice]; morda jo želite uporabljati za jutranji pozdrav sonca – zunaj v objemu narave; morda je to tisti pripomoček, ki vam ob »švicanju« v telovadnici nudi udobje; ali pa je optimalna podlaga kjer se najmlajši člani vaše družine lahko brezskrbno igrajo.
Blazine za vadbo se med seboj razlikujejo, zato izbiro prilagodite vašim potrebam.


Katera Airex blazina za vadbo / igro ustreza posameznemu profilu?

• Če ste tisti, ki doma vsakodnevno pridno telovadite, vam svetujemo Coronello ali Corono. Za vse tiste, ki ste manjše rasti (do 170 cm) bo dolžina 185 cm zadostna, vsem ki pa ste na šolskih fotografijah stali v zadnji vrsti pa svetujemo daljšo različico omenjenih blazin – 200 cm. Širina Coronelle je 60 cm, Corone pa 100 cm. In kot smo dejali že v začetku bloga, je širina blazine za domačo vadbo podoben primer, kot izbor širine vaše postelje. Sicer lahko spite v manjši postelji, a večja širina je tisti pravi luksuz.

• Če ste pristaš joge, je dobra novica ta, da je v zadnjem letu Airex svoji obstoječi ponudbi dodal kar obsežno linijo joga blazin. Airex joga program, ki ga je predstavljal nabor blazin pod imenom Calyana, so razširili z Eco blazinami, ki so v celoti narejene iz okolju prijaznih materialov. Podrobnejši opis vseh blazin iz Eco linije in linije Calyana, lahko najdete TUKAJ.

• Če želite, da je vaša blazina enostavna za prenašanje in primerna za skupinske vadbe, vam priporočamo Fitline 180 ali Coronello [185 cm ali 200cm]. Slednja je sicer debelejša in nudi malenkost več udobja, toda tudi Fitline blazina z debelino 1 cm zagotavlja optimalno razporeditev pritiska. Zaradi krajše dolžine – 180 cm pa je sploh za moško populacijo lahko malo prekratka.

• V kolikor pa iščete blazino, ki bo primeren pripomoček za gibalni razvoj dojenčka in kasneje za podlago na kateri se otroci lahko igrajo, pa vam svetujemo blazine Corona [185 ali 200] ali pa Atlas. Ker so Airex blazine toplotni izolator, ki imajo tudi antibakterijsko zaščito, so idealna podlaga za igro.

Slika: Terapevtska blazina Airex Alas Vita center   (Vir: Pedosana)

Vrst blazin je kar nekaj in je na voljo več možnosti za vsak posamezen namen. Katero si boste izbrali je popolnoma vaša odločitev. Smiselno pa je pred nakupom razmisliti o vaših potrebah in za ta namen raje odšteti kakšen € več, ter tako imeti blazino z dolgo življensko dobo ter odličnimi lastnostmi, kot pa kompenzirati na vsakem koraku in vsako leto kupovati novo.
Če želite zares kakovostno vadbo, potem naj vaša blazina za vadbo:

 • ne drsi
 • vam nudi zadosti udobja
 • optimalno absorbira pritisk
 • se v celoti razvije (brez vihanja robov)
 • bo enostavna za čiščenje
 • ne vpija vlage
 • ima antibakterijsko zaščito
 • ima dolgo življenjsko dobo

 

Produkti:

 
 
 
 
 

Prednosti nakupa

 • Preverjena kakovost izdelkov
 • Nakup direktno od uvoznika
 • Izdelava po meri kupca
 • Hitri odzivni čas
 • Podpora uporabnikom
 • Strokovno svetovanje
 • Brezplačno pošiljanje pri nakupu nad 15€

_____________________________

POMEMBNO OBVESTILO:
Pri pakiranju naročenih izdelkov upoštevamo
stroge preventivne ukrepe, da bi preprečili širjenje
korona virusa (Covid-19).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.