Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Joga blazina iz plute - prednosti pri uporabi

Joga blazina iz plute - prednosti pri uporabi

Ko slišimo besedo pluta, nas večina najprej pomisli na steklenico dobrega vina ali penine. Zgodovina izdelovanja zamaškov iz plute je namreč stara že več kot 400 let, danes pa na trgu najdemo tudi številne druge izdelke iz plute. Na področju joge, je tako novost blazina iz plute, ki ima veliko več prednosti, kot le odličen izgled.


Zakaj izbrati blazine iz naravnih materialov?

Še ne tako dolgo nazaj, se je razvoj, odvijal brez ozira na naravo, dandanes pa je težnja po ekoloških izdelkih in ohranjanu čiste narave, vse močnejša. Čeprav se je zdelo, da bomo kmalu lahko kupovali le še gensko spremenjeno sadje brez pešk in pakiran kruh z vprašljivo dolgim rokom trajanja, sodobni razvoj vse bolj teži k povezanosti z naravo. Dejstvo je, da umetne snovi zastrupljajo tako naše zdravje, kot tudi zdravje našega planeta, zato je skladno z ideologijo joge, vse več jogistev začelo uporabljati blazine iz naravnih materialov.
Največji sloves med ekološkimi materiali je doživela pluta, ki navdušuje že s samim izgledom. Ker pa to še zdaleč ni vse, si v nadaljevanju preberite, zakaj je ravno pluta idelen material za vašo novo joga blazino.

Airex blazina za Jogo iz plute Vita center

 1. Pluta je popolnoma naraven in izredno obstojen material.    
  Kljub temu, da govorimo o okolju prijaznem materialu, gre za eno bolj
  obstojnih naravnih surovin. Prav zaradi tega, jo nekateri uporabljajo tudi
  kot stensko ali talno oblogo. Blazina iz plute je tako zagotovo dovolj
  robustna za brezskrbno uporabo tudi na zunanjih površinah.

 2. Je 100% okolju prijazen material.
  Pluta je narejena iz lubja posebne vrste hrasta – plutovca. Gre za edino drevo na svetu, ki lahko svoje lubje, po vsaki odstranitvi, obnovi. Drevo lahko živi tudi do 200 let, ko pa je brez svoje skorje absorbira tudi do 5x več CO2 in proizvede še več kisika. Izdelava plutaste blazine tako ne ruši naravnega ravnovesja, doseganje vaše telesne in duševne uravnovešenosti pa bo na njej zato še toliko lažje.

 3. Pluta je vodoodporna in proti-zdrsna.
  Pluta ne absorbira vode. Pravzaprav, ko je v stiku z vodo, se iz nje izloči voskasta snov (suberin), ki le še poveča oprijem. Prav zaradi tega, je pluta izjemno priljubljena za vadbo t.i. hot joge, saj kljub potenju omogoča odličen oprijem in vam na ta način omogoča popoln nadzor nad položajem telesa.

 4. Pluta je že po naravi antimikroben ter antibakterijski material.    
  Joga blazine so lahko polne bakterij, mikrobov in neprijtenega vonja. Dejstvo pa je, da naravne snovi, ki jih najdemo v pluti, že same po sebi preprečujejo nastanek plesni, bakterij in ostalih mikrobov. Ker je poleg tega pluta še vodoodporna (ne absorbira znoja), je vzdrževanje blazine iz plute še lažje, kot pri običajni blazini.

 5. Pluta nudi edinstven naravni občutek.
  Človeška čutila, kot so vonj, tip, vid in sluh igrajo pomembno vlogo pri občutenju določene izkušnje. Prav zaradi tega je pomembno, da vam je tudi blazina, na kateri vadite prijetna na otip, saj dobro počutje pomeni še bolj kakovostno seanso joge.

  Pluta je na otip lahko groba a hkrati tudi gladka.
  Surova pluta je precej groba in je tako trda, da jo nekatere vrste metuljev uporabljajo kot zavetje za jajca. Manjša poroznost pomeni tudi večjo kakovost, zato je obdelana pluta gladka in precej kompaktna.

  Pluta je izjemen izolator.
  Sama pluta ima enako sobno temperaturo kot mi. V zimskih časih nudi toploto, poleti pa ščiti pred vročino. Njena izolacija pred vročino je tako izjemna, da je drevo znano celo po svoji požarni odpornosti.
  Ob dotiku plute boste občutili dotik narave.

 

Vse blazine iz plute niso 100% naravne

Zavedati se je potrebno, da so na trgu številne ''blazine iz naravnih materialov'', ki pa ni nujno, da so 100-odstotno naravne. Čeprav je vrhnja plast morda iz naravnega materiala, take blazine vseeno lahko vsebujejo PVC, TPE ali druge škodljive snovi.

Zato pa je Airex blazina iz plute v celoti izdelana iz naravnih materialov in se boste pri vadbi na njej počutili odlično in tako še bolj povezani z naravo. Vrhnjo plast krasi pluta, spodnja plast pa je izdelana iz naravne gume, ki zagotavlja, da bo blazina ostala točno tam, kamor jo boste postavili. Velikost blazine je 61 x 183 cm, kar pomeni dovolj mehke podlage za izvajanje asan in hkrati še vedno zelo enostavno prenašanje, kamorkoli vas bo ponesla pot. Debelina blazine je 0,4 cm, ki še vedno zagotavlja dovolj udobja in nudi optimalno oporo. Hkrati pa je prav zaradi tega zelo kompaktna in se ne razteza, kar omogoča popoln nadzor vašega telesa.
V sklopu Airex joga programa pa si lahko ogledate tudi blok iz plute, ki je odličen dodatek vaši naravni kolekciji pripomočkov za jogo.

 

Produkti:

 
 
 
 
 

Prednosti nakupa

 • Preverjena kakovost izdelkov
 • Nakup direktno od uvoznika
 • Izdelava po meri kupca
 • Hitri odzivni čas
 • Podpora uporabnikom
 • Strokovno svetovanje
 • Brezplačno pošiljanje pri nakupu nad 15€

_____________________________

POMEMBNO OBVESTILO:
Pri pakiranju naročenih izdelkov upoštevamo
stroge preventivne ukrepe, da bi preprečili širjenje
korona virusa (Covid-19).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.