Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Igrače za spodbujanje razvoja otrok

Igrače za spodbujanje razvoja otrok

Dojenček v družino prinese ogromno veselja, joka, smeha in skrbi. Vse se obrne na glavo in kljub obsežnim pripravam na drugačno življenje, se starši večkrat znajdejo v situacijah, ko potrebujejo pomoč in kakšen nasvet. Morda nimamo rešitve za vsako težavo in ne vemo ali je čokolino boljši za zajtrk, za večerjo ali oboje? Vendar verjamemo, da imamo nekaj dobrih nasvetov, na kaj bodite pozorni ter kakšno igračo in pripomočke izbrati, da bo razvoj vašega malčka najboljši. Katere so torej tiste igrače za spodbujanje razvoja otroka?

Dejstvo je, da smo si ljudje med seboj podobni, a vseeno zelo različni, kar velja tudi za naše malčke. Zakaj je to pomemben podatek? Zato ker morate kot starš razumeti, da razvoj vašega otroka lahko primerjate z ostalimi, vendar ni nič narobe, če pri kateri stvari, razvoj otroka nekoliko prehiteva ali zaostaja v primerjavi s povprečjem. Splošne smernice so namreč dober podatek za orientacijo, vendar nikakor absolutna resnica, zato pri razvoju vašega malčka ne pozabite vključiti malo ''zdrave pameti''.

Razvojne igrače - ravnotežna blazina Airex Balance-pad Elite - slikovni vir:  Pedosana; slikovni vir naslovnica: Pedosana

Vaša naloga je, da v igro vključite igrače za spodbujanje razvoja, ga spodbujate k gibanju in učenju, ter ga opazujete in skrbite za njegovo varnost. Zelo pomembno je, da otroku pomagate le v nujnih situacijah in mu v čim večjem merilu pustite, da se uči iz lastnih napak, da tudi kdaj pade (le tako se bo naučil ujeti) in da sam najde rešitev za vsak problem na poti. Največja napaka staršev je namreč prav njihova nepotrpežljivost. Saj poznate situacijo, ko se vam mudi v službo, po opravkih in tako naprej, otrok pa po polžje zavezuje vezalke?! Zato raje sami, na hitro opravite nalogo namesto njega. Napaka.
Saj razumemo, ni vedno časa za vse skupaj. Razumite le, da ne glede na to, koliko je star vaš otrok, je proces učenja vedno enak postopek, ki zahteva določen čas in kar nekaj ponovitev in napak. Zato še enkrat, bodite potrpežljivi. Tudi sami najbrž niste takoj vsega znali in se še danes učite iz lastnih napak. Če vas pri vsem tem skrbi za varnost vašega otroka, svetujemo, da predhodno poskrbite, da bo okolje, kjer se uči in razvija, čim bolj varno in mu na ta način omogočite čimvečjo samostojnost.Igrace za spodbujanje razvoja - Airex blazine Corona 185 in Corona 200

Igrače za razvijanje motorike naj bodo vaša največja pomoč pri razvoju otroka

Osnova za varno okolje in zdrav gibalni razvoj je dovolj velika blazina. Poskrbite za dobro kvaliteto, ki bo otroku nudila veliko prostora in udobja za brezskrbno plazenje, kasneje sedenje ter učenje prvih korakov in nenazadnje tudi igranje na podlagi z izolacijskimi lastnostmi.

K zdravemu razvoju otroka spada tudi učenje motoričnih sposobnosti. Gibalni razvoj je navečji v zgodnjem otroštvu, saj je celoten otrokov organizem, predvsem pa njegov živčni sistem, v tem obdobju najbolj občutljiv na dražljaje iz okolja. Ker se otrok večino stvari nauči preko igre, je torej vaša naloga prava izbira igrač. Eden izmed boljših artiklov na trgu, za spodbujanje učenja hoje je igralni konjiček. Take igrače za razvijanje motorike, vašemu otroku omogočajo oporo za krepljenje nogic in predmet, na katerem bo v začetni fazi izboljševal svoje ravnotežje. Ko bo osvojil prve korake, pa je igralni konjiček z nekaj dodatki, lahko tudi gugalnik, prvi poganjalček in odlična igrača do učenja vožnje s kolesom. Obstajajo konjički, zajčki, žirafe in še katero žival bi lahko našteli. Pri izboru upoštevajte, da je kakovost materiala dobra, da ima odbojne lastnosti in da vašemu otroku nudi varnost in zabavo pri osvajanju novih znanj.
Igralni zajček Raffy - igrače motorične

Razvojne igrače so sredstvo za spodbujanje gibalnih in miselnih procesov

Igrača je lahko le igrača, lahko pa je tudi nekaj več – dražljaj za določen miselni proces ali za gibalno nalogo. Gibalni in kognitivni razvoj otroka sta namreč tesno povezana. Z gibalnimi in miselnimi ugankami spodbujamo otrokovo kreativnost in razmišljanje, kar je še posebno pomembno kasneje v življenju. Vsa ta, skozi otroštvo pridobljena znanja, nas namreč izoblikujejo v osebo, ki postanemo. Preko enostavne razvojne igrače se otrok, poleg novih gibalnih znanj, nauči tudi kompleksnejših zadev, kot so potrpežljivost, vztrajnost za dosego cilja in številne druge. Vse to mu je kasneje v življenju v veliko pomoč pri reševanju, zahtevnejših izzivov in življenjskih težav.
Zaradi vsega omenjega verjamemo, da zdaj zagotovo razumete, zakaj je prav izbor igrač lahko tako pomemben, za razvoj vašega malčka.

Izbiro prave igrače prilagodite starosti in razvojni stopnji vašega otroka. Na primer, če opazite, da ima vaš otrok slabo orientacijo, so lahko Educo igralne ploščice odlična izbira. Nalepke, ki se nalepijo na ploščice, lahko delujejo kot enostavna igra twisterja, preko katere bo otrok razvil gibljivost, koordinacijo ter zavedanje položaja svojega telesa v prostoru, lahko pa iz vsega skupaj naredite kompleksnejšo igro. Tako kot mora v realnem svetu najti pot iz točke A do točke B in slediti znakom, mu v igri preko spreminjanja znakov lahko postavljate labirinte, preko katerih mora doseči vedno isti cilj. Ko se bo naučil opazovanja okolice in sledenja znakom, bo razvil način, kako si zapomniti določeno pot oziroma kako se odzvati, če se nekje izgubi.
Educo ploščice - igrače razvoj

Ker okolje skozi življenje postavlja različne ovire, pred katerimi vašega otroka ne morete vedno obvarovati, je dobro, da se otrok že zgodaj v veliki meri nauči obvarovati tudi sam. Potreba po varnosti je prisotna že od rojstva in sledi takoj za potrebo po hrani in spancu. Zato se odziv, v primeru ogrožene varnosti, velikokrat zgodi na refleksni ravni. Da je refleksni odziv ustrezen, pa je pomembno, da je motorično znanje dovolj veliko. V ta namen se uporabljajo igrače za razvijanje motorike. Pri mlajših otrocih je zanimiva žoga za skakanje, znana tudi pod imenom ''Hop žoga''. S skakanjem na žogi, otrok razvija ravnotežje in izboljšuje refleksne odzive, na vedno nekoliko drugačen odboj. Kot priporočljiva igrača je tudi mehka žoga, ki je lažja in enostavnejša za obvladovanje ter hkrati ne-nevarna za učenje lovljenja in metanja.


Hop žoga Pony in mehka žoga Over Ball - igrače za razvijanje motorike

Na trgu obstaja veliko igrač in pripomočkov za igro otrok. Poiščite tiste igrače za spodbujanje razvoja, ki bodo ustrezale vašemu otroku. Upoštevajte, da smo si ljudje med seboj različni, zato naj tudi vaš otrok prehaja v nove razvojne stopnje v svojem tempu. Otroku pustite čimvečjo samostojnost, saj bo le na ta način pridobil največjo količino informacij, na podlagi katere bo izoblikoval svoje znanje. Vaša skrb naj bo zagotavljanje varnega okolja za učenje in otrokov razvoj. Spodbujajte ga k čimvečji samostojnosti in mu nudite pomoč, takrat ko je to potrebno.

Preveri pripomočke za otroke TUKAJ.


 

Produkti:

 
 
 
 
 

Prednosti nakupa

  • Preverjena kakovost izdelkov
  • Nakup direktno od uvoznika
  • Izdelava po meri kupca
  • Hitri odzivni čas
  • Podpora uporabnikom
  • Strokovno svetovanje
  • Brezplačno pošiljanje pri nakupu nad 15€

_____________________________

POMEMBNO OBVESTILO:
Pri pakiranju naročenih izdelkov upoštevamo
stroge preventivne ukrepe, da bi preprečili širjenje
korona virusa (Covid-19).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.