Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Je joga blazina lahko začetek kakovostnejšega življenja?

Je joga blazina lahko začetek kakovostnejšega življenja?

Joga je v današnjem tempu življenja za mnoge postala oaza miru, kjer z dihalnimi vajami, telesnimi položaji in mentalnim osredotočanjem posamezniki skušajo doseči telesno in duševno uravnovešenost. S tehnikami vadbe, ki izvira iz Indije, je glavni namen spoznati življenjske resnice, doseči osebnostni in duhovni razvoj ter razsvetljenje. Poskrbite tudi vi, da vaša joga blazina ne bo le površina, kjer se bo nabiral prah in naredite korak k kakovostnejšemu življenju.

Skozi več kot tisočletje staro znanostjo o življenju, so nastale številne opredelitve joge; je združitev individualne zavesti z univerzalno zavestjo; je umiritev miselnih vrtincev; je ravnodušnost, ravnotežje in harmonija ter miren odnos do življenja in neprizadetost nad vzponi in padci.

Joga je ena izmed bolj popularnih vrst vadbe, saj je primerna za vso populacijo, za sam začetek pa je navadno dovolj že le dobra joga blazina. Aktivno jo prakticirajo tudi nosečnice, saj jo v nasprotju z ostalimi vrstami vadb, lahko izvajajo praktično do konca nosečnosti. Prav tako velja, da vadba joge zmanjšuje posledice stresa in utrujenosti, zaradi česar boste imeli boljši spanec, ter se odpočili v krajšem času.


               
Joga blazina Airex - Vita center


Glavni cilj joge je združitev uma s telesom, kar pa lahko dosežemo po različnih poteh. Obstaja kar devet poti joge, med katerimi so v ospredju Karma joga – joga nesebičnega delovanja, Bhakti joga – pot nesebične ljubeni, Jnana joga – joga spoznanja oz. modrosti in Radža joga – znanost o kontroli telesa in mišljenja. Izbor prave poti joge, je odvisen od vaše osebnosti in glavnega cilja, ki ga želite doseči.


Joga blazina Airex Calyana PrimeYogaNe glede na to, kakšno pot izberete, je začetek povsod enak. Za osnovo je potrebna joga blazina, ki nudi udobje in material, na katerem boste stabilni in varni. Pri izvajanju joge lahko uporabljate tudi določene pripomočke. Izvedbo različnih položajev in asan lahko nadgradite z elastičnim trakom, neelastičnim trakom in penastim blokom.

Še vedno ne veste ali je joga res tista prava vadba za vas? Poskusite vsako jutro začeti s ti. Pozdravom sonca, ki je odličen začetek dobrega dne. Vzelo vam bo le nekaj minut, pri čemer bo vaše telo prekrvavljeno in zaradi dihalnih vaj tudi hitro prebujeno. No pa začnimo!

Vaje – pozdrav soncu

Joga ali pilates?
V kolikor vas joga ni prepričala, vam svetujemo, da poskusite z vadbo pilatesa.
Z njo so pričeli plesalci, saj so jo uporabljali, kot rehabilitacijsko tehniko pri številnih poškodbah. Zaradi načina vadbe, kjer je cilj aktivirati manjše, globoke mišice za podporo trupa, je pilates danes razširjen na vseh področjih fitnesa in rehabilitacije.

Zakaj torej izbrati pilates? Najhitrejši odgovor bi bil, ker predstavlja odlično vadbo za izboljšanje stabilizacije trupa, ki dandanes predstavlja najšibkejšo točko našega telesa. Razlog tega je že večkrat omenjeni sedeč način življenja, posledice pa so bolečine v križu in hrbtenici. Četudi se v prostem času trudite biti aktivni, je to v primerjavi z urami, ki jih presedite v avtu, v šoli, v službi, ko nekje čakate in tako dalje, precej malo. Problem sedenja je v prvi vrsti pravilnost položaja medenice, hkrati pa pasivnost stabilizatorjev trupa, ki so odgovorni za vzdrževanje stabilnosti hrbtenice in medenice. Prav zaradi slednjih razlogov, je pilates odlična vadba, saj z njim aktiviramo globoke mišice in stabilizatorje trupa, ki pri splošnih naporih in aktivnostih niso dovolj obremenjeni. Prav zaradi tega danes pilates pogosto služi kot dodatek k teningu različnih športov. Na ta način, športniki okrepijo stabilizatorje trupa in zaščitijo hrbtenico, ki je pri športnih naporih še bolj obremenjena.

Pilates blazina

S pilates pripomočki do odlične vadbe za stabilizacijo trupa
Pilates je lahko enostavna vadba za krepitev stabilizatorjev trupa in mišic ob medenici, hkrati pa lahko enostavne vaje nadgradite s številnimi pilates pripomočki. Pilates vadbo lahko popestrite z veliko žogo, manjšo mehko žogo, pilates obročem ali elasičnim trakom. Zakaj in kako izbrati pripomočke pa si preberite v nadaljevanju.
Uporaba velike žoge bo vaši vadbi dodala številne nove vaje, hkrati pa z njo lahko nadzirate težavnost določene vaje. Prav zaradi tega je uporabnost velike žoge zelo široka in jo uporabljajo tako v rehabilitaciji, kot pri treningih vrhunskih športnikov. Prava velikost velike žoge je odvisna od vaše telesne višine. V grobem lahko rečemo, da v kolikor ste manjši od 165cm izberite žogo premera 55cm, v kolikor merite od 165cm – 185cm, izberite žogo premera 65cm, če pa ste večji od 185 cm, potem je žoga s premerom 75cm prava za vas. Velikost žoge nato lahko dodatno prilagajate še z napihnjenostjo.

Pilates pripomočki - velika žoga Gymnic Plus


Kaj pa mehka žoga? Pri mehki žogi ni večjih posebnosti. Izberite barvo, ki vam ustreza in v vas zbudi dobro energijo. Bodite pozorni, da izberete kakovosten in koži prijazen material.
Za nadgradnjo in popestritev pilates vadbe, lahko uporabite tudi pilates obroč. Ta poveča intenzivnost klasičnih vaj in se ga uporablja predvsem za krepitev stegenskih mišic, prsnega koša, trebušnih mišic in rok.
Nazadnje je tu še elastični trak. Dobra lastnost elastičnega traku je elastični upor, zaradi katerega je mišična aktivacija večja, kar pomeni tudi večji učinek vadbe. Z različnimi težavnostnimi stopnjami elastičnih trakov, lahko nadziramo intenzivnost posamezne vaje. Kar zadeva pravilno izbiro elastičnega traku, vam svetujemo, da se odločite za težavnost glede na vašo fizično pripavljenost. Osnovna merila narekujejo, da je pravilna težavnost tista, pri kateri lahko naredite cca. 15 pravilnih ponovitev ene vaje. Pri vajah z elastičnim trakom to pomeni, da mora biti ta v začetnem položaju ta že v rahlo napet in da se pri obsegu giba izogibate skrajnim položajem, kjer mišice ''počivajo''.

Pilates pripomočki - Mehka žoga Gymnic


Zakaj pa pilatesu dodati ravnotežno blazino?
Ravnotežna blazina zaradi njene mehke strukture ruši vaše ravnotežje. Zaradi tega se v telesu sproži refleksni odziv, ki s povečanjem aktivacije obsklepnih mišic in tetiv, skuša ponovno vzpostaviti stabilnost. Kar konec koncev pri izvajanju enake vaje/položaja, pomeni boljšo, večjo in hitrejšo mišično aktivacijo. Torej z eno samo vajo, namesto krepitve le določenih mišic, zraven krepite še mikro mišice za izboljšanje stabilizacije, kar služi kot odlična preventiva pred poškodbami in padci.


               
Ravnotežna blazina Mini Balance-pad


Kakšna pa naj bo pilates blazina?

Blazina za vadbo pilatesa naj bo tanjša in bolj toga, da vam pri vseh položajih nudi dobro oporo. Hkrati pa naj bo dovolj mehka in udobna ter narejena iz gostejšega materiala, kar služi kot dobra zaščita pred preobremenjenostjo sklepov med izvajanjem vaj.

Pilates blazina Airex

Za kakovostno vadbo in kakovostno življenje izberite kvalitetne pripomočke. Ne glede na to, ali vam je bližje joga ali pilates, poskrbite za fizično in mentalno zdravje svojega telesa. Današnji način življenja nas ves čas odtujuje od narave, nalaga preveč stresa in ruši harmonijo telesa. Zato poiščite tisto, kar najbolj ustreza vam in ponovno poiščite stik z naravo, smisel življenja in zaživite s pravo energijo.

Morda prav nova joga ali pilates blazina pomenita nov začetek vašega življenja.

Preveri pripomočke za Jogo in Pilates TUKAJ.

 

Produkti:

 
 
 
 
 

Prednosti nakupa

  • Preverjena kakovost izdelkov
  • Nakup direktno od uvoznika
  • Izdelava po meri kupca
  • Hitri odzivni čas
  • Podpora uporabnikom
  • Strokovno svetovanje
  • Brezplačno pošiljanje pri nakupu nad 15€

_____________________________

POMEMBNO OBVESTILO:
Pri pakiranju naročenih izdelkov upoštevamo
stroge preventivne ukrepe, da bi preprečili širjenje
korona virusa (Covid-19).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.