Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Blazina za nosečnice – nepogrešljiv pripomoček v nosečnosti

Blazina za nosečnice – nepogrešljiv pripomoček v nosečnosti

Nosečnost je za vsako žensko posebno obdobje, v katerem se telo precej spreminja. Poleg vseh lepih trenutkov, je to obdobje lahko tudi precej naporno. Začetek pri večini zaznamuje jutranja slabost, kasneje pride do občutnega povišanja teže - izguba katere za marsikatero žensko po porodu postane resen izziv.

Zaradi gibanja ploda in pritiskanja trebuha na mehur, lahko prihaja tudi do uhajanja seča, proti koncu nosečnosti pa se pogosto pojavljajo tudi bolečine v hrbtenici – predvsem v ledvenem predelu in predelu medenice. Zaradi vseh zgoraj omenjenih težav je blazina za nosečnice odličen pripomoček, ki ga lahko uporabljate med nosečnostjo, ob porodu in tudi po njem.

V kolikor se v nosečnosti pojavijo bolečine v hrbtenici, je zelo priporočljiva masaža hrbta in sproščanje - z medenico povezanih - mišic. Lahko se odpravite na masažo v masažni salon, v kolikor pa jo želite izvajti doma, je pomembno da upoštevate naslednje napotke.

Za izvajanje masaže nosečnice doma je dovolj dobra že debelejša blazina, katera ji nudi dovolj udobja. Na začetku nosečnosti, ko velikost trebuha še ne predstavlja ovire, lahko leži na trebuhu, kasneje pa se masaža izvaja tako, da nosečnica leži na boku, zgornja noga pa naj bo pokrčena v kolenu in služi kot opora. Priporočamo, da pokrčeno nogo podložite z mehko podlogo. V kolikor je nosečnica v prvem trimesečju, ne masirajte ledvenega dela, saj to lahko negativno vpliva na plod in njegov nadaljni razvoj. V drugem in tretjem trimesečju ni posebnih kontraindikacij, velja pa poudariti, da masaža ne sme biti premočna.


Kakšna je dobra blazina za nosečnice?

Če ne veste, kakšna naj bi bila optimalna blazina za nosečnice, vam svetujemo, da zagotovite širino, ki omogoča enostavno obračanje nosečnice med masažo – vsaj 100cm širine ali več. Pomembna je tudi debelina blazine, saj debelejša kot je, več udobja nudi osebi, ki na njej leži. Priporočamo debelino vsaj 1,5 cm, s katero boste dosegli tako dovolj udobja, kot tudi toplino.


Blazina za nosečnice kot odličen osnovni pripomoček za dobro domačo masažo

Blazina za nosečnice je lahko tudi odličen pripomoček med porodom. Najbrž ste se po tej izjavi vprašali - KAAAAJ? Ja tako je. Porod je lahko kratek ali pa traja zelo dolgo. V tem času se nosečnica srečuje z intenzivnimi porodnimi krči. Obstaja kar nekaj položajev, v katerih naj bi lažje prenašala krče. Za izvajanje vseh teh položajev je blazina odlično sredstvo, saj omogoča dobro oporo, toplino in udobje. Za lajšanje bolečin je priporočljiva tudi nežna masaža, katero lahko partner izvaja na blazini.


Kaj pa blazina, kot podloga za dojenčke?

Dobra blazina nudi precej vsestransko uporabo. Po porodu lahko namreč služi kot odlična podloga za dojenčke. Nudi toplino, udobje, dovolj gibalnega prostora za plazenje in je zelo enostavna za čiščenje, tako da nobena nezgoda na njej ne bo predstavljala težave. Otrok počasi, a vztrajno raste in kmalu se plazenje spremeni v učenje sedenja in kasneje tudi prvih korakov. Ker učenje ne more potekati brez številnih padcev, je blazina odlična podloga za dojenčke, ki ublaži še tako hud spodrsljaj. Skupaj z otrokovim razvojem in spoznavanjem nove okolice pa pride obdobje, ko tudi mamica potrebuje nekaj vadbe.

Vir: Pedosana

Kot smo že omenili, ženska v nosečnosti pridobi kar nekaj kilogramov, ki jih je po porodu včasih izziv izgubiti. V tem obdobju je blazina lahko najboljša prijateljica, ki vam nudi udobje med vadbo. Ta pa ni pomembna le pri izgubljanju kilogramov, pač pa tudi pri ponovnem vzpostavljanju moči in pravega ravnovesja v telesu.

V nosečnosti namreč zaradi rasti trebuha pride do odmika trebušnih mišic (rectus abdominis). Elastičnost trebušne stene naj bi bila dovolj velika, da se prilagodi velikosti maternice, hkrati pa dovolj močna, da prenese vse pritiske, ki izhajajo iz notranjosti trebuha. Pri nekaterih nosečnicah se zgodi, da se vezivno tkivo (linea alba), ki povezuje levo in desno stran prečne trebušne mišice, preveč raztegne ali pa celo poškoduje. Tako stanje imenujemo diastaza. V času nosečnosti to lahko vpliva na položaj otroka v maternici in posledično tudi na težavnost poroda. Oslabelost trebušne stene je lahko tudi vzrok za pojav bolečin v križu, inkontinenco in poslabšanje telesne drže. Zaradi vsega tega je še toliko bolj pomembno, da z ustrezno vadbo in gibanjem, preprečujemo nastanek diastaze. V kolikor se pojavi diastaza, je v nekaterih primerih na začetku potrebna tudi fizioterapija. Ker je diastaza poškodba, je potrebna stanju primerna rehabilitacija. Brez vložka lastnega truda in izvajanja ustreznih vaj, le čas in fizioterapija ne moreta doseči popolne rehabilitacije.

>>Poglej vse blazine za nosečnice>>

Blazina Airex Atlas - več o blazini

Airex Atlas – vsestranska blazina

Ne glede na to, ali ste sredi nosečnosti, v času poroda, ali pa vam že dela družbo novi član družine, je Airex Atlas blazina univerzalni pripomoček. Njena širina 125cm, predstavlja dovolj prostora za odlično masažo v obdobju nosečnosti. Blazina je strukturirana iz zaprtih celic pene, katera je debela 1,5cm in nudi veliko mehkobe in udobja. Narejena je iz materiala, ki ima izjemne izolacijske sposobnosti in odseva telesno toploto. Njena odlična lastnost, zaradi česar velja kot odlična podloga za dojenčka, je tudi higienska neoporečnost, ki nudi trajno zaščito pred bakterijami in glivami. Prav tako so narejenje iz koži prijaznih materialov, ki ne vsebujejo phtalatov in formaldehydov. V kolikor se blazina umaže, jo lahko enostavno očistite z milnico in vodo.

Blazino Airex Atlas za potrebe rehabilitacije uporabljajo številni fizioterapevti. Zato verjamemo, da vam bo tudi doma služila kot odličen pripomoček za masažo, vadbo ali pa kot podloga za dojenčke - za njihov motorični razvoj in igro.

 
 
 

Prednosti nakupa

  • Preverjena kakovost izdelkov
  • Nakup direktno od uvoznika
  • Izdelava po meri kupca
  • Hitri odzivni čas
  • Podpora uporabnikom
  • Strokovno svetovanje
  • Brezplačno pošiljanje pri nakupu nad 15€

_____________________________

POMEMBNO OBVESTILO:
Pri pakiranju naročenih izdelkov upoštevamo
stroge preventivne ukrepe, da bi preprečili širjenje
korona virusa (Covid-19).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.