Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

 


Elastični trak, cevka in pripomočki za terapijo rok in stopal

TheraBand je ena vodilnih svetovnih blagovnih znamk progresivne vadbe proti uporu z elastiko, za namen rehabilitacije, treningov in domačo vadbo. Odlikuje jih izjemna enakomernost raztezanja in so plod razvoja podjetja The Hygenic Corporation in mednarodne ekipe strokovnjakov, ki so del TheraBand Akademije.

Barvno kodna lestvica elastičnih trakov, cevk in drugih izdelkov predstavlja dobro in enostavno orientacijo pri izbiri in vzpodbudi motivacijo za stopnjevanje obremenitve.


 Seznam vseh produktov TheraBand

 
 
 

Sistem progresivnega upora

Sistem progresivnega upora omogoča zelo raznoliko, ciljno uporabo Thera-Band produktov glede na starost, potrebo in sposobnosti vadečih.

Različne barve stopnjevane moči trakov, cevk in drugih izdelkov predstavlja dobro in enostavno orientacijo pri izbiri in vzpodbudi motivacijo za stopnjevanje obremenitve.

Osnovi Thera-Band produkt je elastični trak, za katerega so v raznolikih študijah prišli do naslednjih učinkov:

- povečanje moči,
- zmanjšanje bolečin,
- izboljšanje ravnotežja,
- preprečevanje padcev,
- znižanje krvnega tlaka,
- zmanjšanje gibalnih omejitev,
- izboljšana funkcionalnost,
- izboljšana mobilnost in razteznost.

Thera-band je pomemben segment naše ponudbe
pripomočkov za terapijo in rehabilitacijo.

Paleta njihovih izdelkov zajema:

 • Elastični trakovi in cevke
 • Elastične palice za krepitev in terapijo
 • Krepilne kroglice
 • Škripec za ramena
 • Ravnotežne blazine
 • Pripomočki za vodno aerobiko
Vita center d.o.o. je edini uradni uvoznik TheraBand produktov v Sloveniji.

Informacije in naročanje:
04/2519560
info@vitacenter.si

Uradna stran proizvajalca: www.theraband.com

 
 
 

Lastnosti izdelkov

Olajšajte si iskanje in izberite skupino izdelkov.


Thera-Band® elastični trak/cevkaThera-Band® mehke okrogle uteži


Thera-Band® ravnotežne blazine

 

 

Thera-Band® ravnotežni deski

 

 Thera-Band® kroglice za terapijo rok
 

Thera-Band® elastične palice Flexbar


Thera-Band® elastični trak/cevka

Material
Thera-Band® elastične cevke in trakovi so naravni proizvod iz čistega lateksa. Material je po izdelavi oprašen s smukcem / pudrom, katerega je potrebno ob redni uporabi občasno ponovno nanesti.

Zdravstveni pomisleki
Elastične cevke in trakovi so bili obsežno testirani za stranske učinke, s strani "NAmSA" (NATO Maintenance and Supply Agency), svetovnega vodilnega podjetja za testiranje proizvodov na področju medicine, kjer ni bilo ugotovljeno nobenih stranskih učinkov. Omenjeni testi ne izključujejo splošne alergije na lateks ali smukec.

Upor in obremenitev
Stopnja upora je odvisna od procentualnega (%) raztega proizvoda. Na primer če raztegnete rdeč elastični trak dolžine 50cm na 100cm, to ustreza 100% raztegu / podaljšanju. Pri tabeli lahko upoštevate moč, ki je potrebna za razteg. Izogibajte se raztegu večjemu od 300%! Uporaba na lastno odgovornost.

 
razteg
v %
                                        upor v kg
rumen rdeč zelen moder črn srebrn zlat
25   0,5  0,7  0,9  1,3   1,6  2,3  3,6
50   0,8  1,2  1,5  2,1  2,9  3,9  6,3
75   1,1  1,5  1,9  2,7  3,7  5,0  8,2
100   1,3  1,8  2,3  3,2  4,4  6,0  9,8
125   1,5  2,0  2,6  3,7  5,0  6,9  11,2
150   1,8  2,2  3,0  4,1  5,6  7,8  12,5
175   2,0  2,5  3,3  4,6  6,1  8,6  13,8
200   2,2  2,7  3,6  5,0  6,7  9,5  15,2
225   2,4  2,9  4,0  5,5  7,4  10,5  16,6
250   2,6  3,2  4,4  6,0  8,0  11,5  18,2

Pravilna izbira
Izbira barve elastične cevke / traku in s tem prave težavnotstne stopnje, je odvisna od posameznikove pripravljenosti. Pri vaji z elastično cevko / trakom se praviloma izvaja 15 ponovitev. Izkušnje v praksi so pokazale, da se beš in rumena elastična cevka / trak uporabljata predvsem v rehabilitaciji in pri vadbi starejših oseb. Pri preventivni vadbi za ženske sta v začetni stopnji primerna rdeča in zelena elastična cevka / trak. Moški praviloma uporabljajo zeleno in modro elastično cevko / trak in šele pri dobro treniranem stanju preidejo na trening z črno elastično cevko / trakom. Srebrna in zlata elastična cevka / trak prideta v poštev za uporabo pri treningu zelo dobro treniranih osebah / vrhunskih športnikov.

Večja enota / kolut
Kolut elastične cevke / traku je cenejša alternativa za športne zveze, klube, zdravstvene ustanove, kjer lahko elastično cevko / trak odrežejo glede na individualno potrebo in uporabo. Tako se naprimer pri treningu teka uporablja trak dolžine 5-10m, medtem ko se za samo krepitev rok (npr. pri lokostrelstvu) uporabljajo krajši trakovi dolžine ca. 1,5m. Pri razrezu se uporabljaja zelo ostre škarje ali nož. Vita center d.o.o. ne odgovarja za razrez Thera-Band® elastičnih trakov kupca.

Prednosti in slabosti elastičnih cevk v primerjavi z elastičnimi trakovi
Prednosti cevaste oblike v primerjavi z trakom so:

 • manjša potreba čiščenja
 • robustnost
 • se ne zlepi

Drugače imajo elastične cevke enake lastnosti raztega kot elastični trakovi. Na koncu je odločitev uporabe elastične cevke ali elastičnega traku, vprašanje individualnih prednosti in uporabnosti. Elastične cevke se uporabljajo predvsem pri skupinski vadbi in v fitnes studijih. Za domačo uporabo, zaradi dodatnih možnosti uporabe, svetujemo elastični trak z dodatki. Tako lahko še posebej v terapiji, s pomočjo ploskega navijanja okoli okončine dosežemo dodatno senzibilnost mišičnih skupin.

Trajnost / življenjska doba
Trajnost elastičnih cevk in trakov je zelo odvisna od nege in frekvence uporabe. Takoj ko se pojavijo zunanje poškodbe, kot so natrganine ali luknjice, je potrebno elastično cevko / trak zamenjati z novim. Pri redni in frekventni uporabi, na primer v fizioterapiji, je potrebno elastično cevko / trak zamenjati z novim po 1-2 mesecih uporabe. Navedba datuma uporabe ni potrebna, saj se lastnosti raztega elastične cevke / traku z leti ne spreminja.


Thera-Band® mehke okrogle uteži

Material
Površina Thera-Band® mehkih okroglih uteži je iz mehke gume, ki ne drsi, je prijetna na otip in ekstremno enostavna za nego. Šest različnih stopenj uteži nastanejo s pomočjo polnila, kateri je pri Thera-Band® mehkih okroglih uteži, iz različno težkih materialov.

Težavnostne stopnje
Majhne priročne žoge, enotnega premera 11,3 cm, so na voljo v šestih barvno kodiranih težavnostnih stopnjah.

barva beš rumena rdeča zelena modra črna
teža v kg 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 3,0

 

Thera-Band® ravnotežne blazine

Material
Barvno kodirane penaste blazine imajo proti zdrsno površino in so narejene v dveh različnih trdotah. Dodatno k penastim blazinam imate na voljo še črno, z zrakom polnjeno ravnotežno blazino, z proti zdrsno površino in majhnimi čepki, kateri še dodatno omogočajo ciljni trening in ob uporabi bodih nog stimulirajo stopalo. Posebna oblika in različne velikosti ravnotežnih blazin poleg tega omogočajo prilegajoče skladanje eno na drugo med treningom.

Težavnostne stopnje
Ravnotežne blazine so dobavljive v naslednjih izvedbah:

barva zelena modra črna
trdota trda mehka  -----
težavnostna stopnja začetna
(penasta blazina)
srednja
(penasta blazina)
nadaljevalna
(blazina polnjena
z zrakom)

 

Thera-Band® ravnotežni deski

Material
Ravnotežna deska in krožnik sta narejena iz črne umetne mase in združujeta nedrseči dizajn s senzomotorično površino. Sta lažji od iz lesa izdelanih proizvodov in kljub temu nudita dovolj teže in prostidrsnosti, da omogočata efektivni trening.

Thera-Band® kroglice za terapijo rok

Material
Thera-Band® kroglice za terapijo rok so iz polyvretena. Ta umetni material odlikuje predvsem njegova ekstremna obremenilnost.

Težavnostne stopnje
Thera-Band® kroglice za terapijo rok so dobavljive v petih različnih težavnostnih stopnjah (barvno kodni sistem) in v dveh različnih velikostih.

Thera-Band® elastične palice Flexbar

Material
30cm dolge elastične palice so narejene iz trde gume. Kanalna površina iz gume nudi optimalni oprijem in je pri intenzivni uporabi večih uporabnikov enostavna za čiščenje.

 
 
 

Uporaba in shranjevanje

Olajšajte si iskanje in izberite skupino izdelkov.


Thera-Band® elastični trak/cevkaThera-Band® mehke okrogle uteži


Thera-Band® ravnotežne blazine


 

 

Thera-Band® ravnotežni deski

 


Thera-Band® kroglice za terapijo rok

 
Thera-Band® elastične palice FlexbarThera-Band® elastični trak/cevka

Shranjevanje in čiščenje
Za nudenje optimalne trajne in varne uporabe elastičnih cevk/trakov po uporabi posušite na zraku, zvijte v rolo in shranite v torbico ali škatlo. Za povečanje trajnosti uporabe elastične cevke/trakove občasno umijte z vodo in milom. Nato jih posušite na zraku (izogibajte se bližini izvora toplote) in oprašite s smukcem ali otroškim pudrom v prahu. Tako negovanje preprečuje "zlepljenje" zaradi ostankov potu in vlage.

Pravilna uporaba
Izogibajte se mehanskemu vplivu (ostri predmeti kot so prstani, dolgi nohti, grobi podplati športnih copatov, ipd.), kateri lahko povzroči nastanek majhnih luknjic ali natrganin, ki vodijo k pretrgu elastične cevke/traku. Zato pred vsako uporabo obvezno preverite stanje elastične cevke/traku.

Uporaba originalnih Thera-Band® dodatkov vam poenostavi trening in blagodejno vpliva na elastični trak. Namesto vozlov in plastičnih ščipalk uporabite za to najbolj primerno Thera-Band® Assist™ zanko. Bodite še posebej previdni pri uporabi plastičnih šlipalk (Thera-Band® niso dobavljive), ki se hitro lahko spremenijo v nevarno orožje, če se pri raztegu elastičnega traku snamejo. Neprimerna in nepremišljena uporaba Thera-Band® elastične cevke/traku lahko povzroči hude poškodbe. Zato izvajajte le varne vaje in vaje brez bolečin. Uporaba na lastno odgovornost. Izogibajte se vajam, pri katerih lahko pride do izstrela elastične cevke/traku v glavo oziroma pri tem nosite zaščitna očala. Izogibajte se uporabi kratkih trakov. Idealna dolžina traku je 2,5 - 3,0m. Na ta način se izognete nenadnim povečanjem moči, nekontroliranem izvajanju vaje in predvsem pretrgu elastične cevke/traku. Uporaba elastičnih cevk/trakov je možna tudi v vodi. Po uporabi elastično cevko/trak sperite z neklorirano vodo in posušite razgrnjeno na zraku. Elastična cevka/trak ni igrača za otroke. Otroci lahko vadijo samo pod nadzorom odrasle osebe!

Dodatki / pripomočki
Thera-Band® dodatki (Assist™ zanka, ročaji...) olajšajo in izboljšajo uporabo ter nudijo dodatne možnosti trening 

Thera-Band® mehke okrogle uteži

Shranjevanje in čiščenje
Shranjevanje mehkih uteži ni primerno na direktnem soncu, saj lahko vpliva na barvo in poškoduje material na površini. Prav tako se izogibajte shranjevanju in uporabi pri ekstremnih temperaturah (+/-C°). Umazane mehke uteži enostavno očistite z vlažno krpo. Mehkih uteži ne smete potopiti v vodo, ker le ta lahko prodre skozi ventil v notranjost in kovinska vsebina lahko začne rjaveti. Thera-Band® okrogle mehke uteži niso primerne za uporabo v vodi!

Trajnost / življenjska doba
Trajnost mehkih uteži je v osnovi odvisna od primerne uporabe. Z mehkimi utežmi lahko trenirate dokler časa na mehkih utežeh niso zaznane majhne natrganine ali luknjice.

Področja uporabe
Thera-Band® mehke okrogle uteži predstavljajo alternativo široke uporabe v primerjavi z manšetnimi utežmi in utežnimi ročkami. So zelo primerne za povečanje moči, ravnotežja in koordinacije ter za mobilizacijo sklepov in mehkega tkiva. Poleg tega je možna tudi specifična športna vadba in vnos igre pri treningu otrok.

Pravilna izvedba treninga
Pri premišljeni in zdravi vadbi, praviloma vadbo z mehkimi utežmi stopnjujemo od lažje do težje uteži in od enostavne do bolj kompleksne vaje. Zelo pomembna je drža telesa in s tem pravilna izvedba posamezne vaje. Trening naj bi bil izveden brez bolečin. V primeru, da nastanejo težave oziroma se pojavi bolečina, takoj prekinite z vadbo in če je mogoče nadaljujte po krajšem premoru. Pri ponavljajočih bolečinah se pred vadbo posvetujte z zdravnikom. Vedno se izvaja trening tako za desno kot tudi za levo stran telesa, tudi če je v vaji opisano izvajanje le za eno stran telesa. Otroci lahko izvajajo trening le pod nadzorom odrasle osebe!


Thera-Band® ravnotežne blazine

Shranjevanje in čiščenje
Ravnotežne blazine shranjujte ploskoma in brez dodatnih obremenitev drugih predmetov. Izogibajte se shranjevanju direktno na soncu. Priporočljivo je redno čiščenje z toplo vodo in milom. Ravnotežne blazine sušite na zraku in jih ne izpostavljajte toplotnim virom. Za čiščenje ne uporabljajte grobe krpe ali gobice.

Področja uporabe
Ravnotežne blazine se uporablja za izboljšanje ravnotežja, drže in koordinacije. Trening na nestabilni podlagi zahteva ravnotežje in stabilno držo. Največ se ravnotežne blazine uporablja v preventivi (otroci in starejše osebe), pri rehabilitaciji in v športu za povečanje zmogljivosti (splošne pripravljenosti). Raziskave dokazujejo, da ciljni trening ravnotežja zmanjša pogostost padcev in drugih poškodb. Srednje visoka zahtevnost na mišice drže, vam s pomočjo ravnotežne blazine, v primerjavi z konvecionalinimi vajami, da novega elana in motivacije.

Pravilna izvedba treninga
Pred uporabo odstranite ostre predmete iz območja vadbe. Izogibajte se vadbe z čevlji, kateri imajo ostre ali špičaste pete. Priporočamo uporabo športnih copatov. Idealni trening naj bi potekal v nogavicah ali bosih nog. Za efektivni trening povečanja oziroma izboljšanja ravnotežja stopnjujte vadbo od lažje do težje. Izvajajte vaje, glede na stopnjo pripravljenosti kot navedeno:

 • brez ravnotežne blazine z trdno (stabilno) uporo
 • z zeleno (začetno) ravnotežno blazino
 • z modro (srednjo) ravnotežno blazino
 • z dvema zelenima ravnotežnima blazinama - ena na drugi
 • z črno (zahtevno) ravnotežno blazino
 • z dvema modrima ravnotežnima blazinama - ena na drugi
 • vaje izvajajte počasi in kontrolirano
 • trening naj bo izveden brez bolečin. Pri nastalih bolečinah prekinite z vadbo in nadaljujte po krajšem odmoru. Pri ponavljajočih bolečinah se pred vadbo posvetujte z zdravnikom.
 • vedno izvajajte vaje za desno in levo stran telesa, tudi če je pri poteku vaje prikazano le za eno stran telesa.


Thera-Band® ravnotežni deski

Shranjevanje in čiščenje
Izogibajte se shranjevanju ravnotežnih desk direktno na soncu, ker lahko vpliva na barvo in poškoduje površino materiala. Prav tako ni priporočljivo shranjevanje pri ekstremnih temperaturah (-/+C°). Priporočljivo je redno čiščenje s toplo vodo in milom. Ravnotežni deski posušite na zraku.

Področja uporabe
Uporaba ravnotežnih desk vpliva na izboljšanje ravnotežja, telesne drže in koordinacije. Trening na nestabilni podlagi zahteva dobro ravnotežje in stabilno telesno držo. Thera-Band® ravnotežna deska in ravnotežni krožnik se predvsem uporabljata pri preventivi (otroci in starejše osebe), rehabilitaciji po poškodbah in v športu za povečanje zmogljivosti. Raziskave dokazujejo, da ciljni trening ravnotežja zmanjšuje pogostost padcev in drugih poškodb. Srednje visoka zahtevnost za mišice drže vam s pomočjo ravnotežne blazine, v primerjavi z konvecionalinimi vajami, da novega elana in motivacije.

Pravilna izvedba treninga
Pred uporabo odstranite ostre predmete iz območja vadbe. Izogibajte se vadbi z čevlji, kateri imajo ostre ali špičaste pete. Priporočamo uporabo športnih copatov. Idealni trening naj bi potekal v nogavicah ali bosih nog. Za efektivni trening povečanja oziroma izboljšanja ravnotežja stopnjujte vadbo od lažje do težje. Izvajajte vaje, glede na stopnjo pripravljenosti kot navedeno:

 • brez ravnotžne deske ali ravnotežnega krožnika in z stabilno oporo
 • z ravnotežno desko
 • z ravnotežnim krožnikom
 • vaje izvajamo počasi in kontrolirano
 • trening naj bo izveden brez bolečin. Pri nastalih bolečinah prekinite z vadbo in nadaljujte po krajšem odmoru. Pri ponavljajočih olečinah se pred vadbo posvetujte z zdravnikom.
 • vedno izvajajte vaje za desno in levo stran telesa, tudi če je pri poteku vaje prikazano le za eno stran telesa.Thera-Band® kroglice za terapijo rok

Shranjevanje in čiščenje
Thera-Band® kroglice za terapijo rok shranite na suho in pred direktnim soncem zaščiteno mesto. Pri redni uporabi, še posebej pri različnih uporabnikih, je potrebno redno čiščenje. Za kratek čas jih damo v vrelo vodo, ki z njih odstrani umazanijo in jih prav tako tudi dezinficira. Pomembno je, da po kroglice za terapijo rok po čiščenju dobro posušite na zraku in napudrate z otroških pudrom v prahu, ki preprečuje lepljenje.

Področja uporabe
Thera-Band® kroglice služijo za krepitev rok, prstov in podlahti ter za izboljšanje spretnosti. Prav tako se jih uporablja kot anti-stres kroglica (zmanjševanje stresa) ter za toplo in hladno terapijo.

Topla terapija
Segrevanje v mikrovalovni pečici
Kroglico za terapijo rok pri 600 watt ne smete v mikrovalovni pečici segravati dlje od 10 sekund, saj
se lahko poškodujeta tako kroglica za terapijo rok kot tudi mikrovalovna pečica.

Segrevanje z vročo vodo
Kroglico za terapijo rok segrevate v vreli vodi maksimalno 3 minute. Nato jo obrišete, posušite in napudrate. Krogica za terapijo rok drži temperaturo približno od 8 do 15 minut (odvisno od uporabe). V kolikor je potreba po daljši toplotni terapiji ponovite.
Hladna terapija

Ohlajevanje v zmrzovalniku
Optimalno temperaturo za hladno terapijo doseže kroglica za terapijo rok po ca. 15 minutah v zmrzovalniku. Po potrebi kroglico pred uporabo obrišete, posušite in napudrate.

Thera-Band® elastične palice Flexbar

Shranjevanje in čiščenje
Thera-Band® elastične palice Flexbar ne smete shranjevati izpostavljene direktemu soncu, saj lahko čez čas spremeni barvo in površino materiala. Prav tako se je potrebno izogibati shranjevanju in uporabi elastičnih palic pri ekstremnih temperaturah (-/+C°). Umazane elastične palice Flexbar enostavno očitstite z vlažno krpo ali z vodo in milom ter posušite na zraku.

Področja uporabe
Elastična palica Flexbar je idealna za krepitev prijema in mišic zgornjih okončin, za stabilizacijo (nevromišični in koordinativni trening srednje majhnih tresenj palice), kot tudi za mobilizacijo sklepov in mehkega tkiva. Zelo priporočljivo za specifični trenig različnih športov (smučanje, lokostrelstvo, golf, igre z žogo...).

Pravilna izvedba treninga
Za preprečitev nepotrebnih poškodb pri vadbi z elastično palico Flexbar, pre uporabno redno preverite elasitčno palico za možne poškodbe. V primeru najdenih poškodb na elastični palici Flexbar, jo takoj zamenjajte z novo. Neprimerna in nepremišljena uporaba elastične palice Flexbar lahko povzroči hude poškodbe. Zato izvajajte le varne vaje in vaje brez bolečin. Uporaba na lastno odgovornost. Začnite vedno od lažje do težje težavnostne stopnjem (upor/barva) in od enostavne do kompleksne vaje. Pri izvajanju vaj pazite na pravilno držo ter izvajajte vaje v začetni in končni poziciji počasi in kontrolirano.
Trening izvajajte brez bolečin. V primeru bolečin takoj prekinite z vadbo in nadaljujte šele po krajšem odmoru. V primeru ponavljajočih bolečin se pred ponovno vadbo posvetujte z zdravnikom, fizioterapevtom ali fitnes inštruktorjem. Med posameznimi vajami drže in vedno ko začutite večjo utrujenost mišic, naredite krajši odmor ali zamenjajte stran vadbe (druga roka). Izmenično lahko izvajate tako dinamične kot tudi statične vaje. Vedno izvajajte vaje za desno in levo stran telesa, tudi če je pri vajah prikazana le ena stran. Thera-Band® elastične palice Flexbar ni igrača za otroke! Trening otrok z elastično palico se izvaja pod nadzorom odrasle osebe.

 
 
 

Thera-Band Academy

Thera-Band Akademija je platforma za raziskave, izobraževanje, trening in izmenjavo izkušenj. Združuje znanje vodilnih zdravnikov, fizioterapevtov, trenerjev in univerzitetnih profesorjev iz vsega sveta ter podpira mednarodne projekte raziskav in izobraževanj. Cilj je prenesti ugotovitve iz raziskav v proizvode in znanstveno utemeljene vadbene programe.

Za več informacij na spletnem portalu Thera-Band Academy je potrebna registracija obiskovalca. Registracija je brezplačna in vam vzame manj kot minutko časa. Z registracijo pridobite informacije o najnovejših vajah in uporabnosti posameznih Thera-Band produktov.

→ TheraBand akademija Slovenije

 

 
 
 

Izkušnje uporabnikov in strokovnjakov

OLIVER SCHMIDTLEIN

Fizioterapevt in podjetnik
os training & therapie

Bivši kondicijski trener in terapevt FC Bayern München,
DFB-Fitnesstrainer (WM 2006, EM 2008)

"Zaradi svoje velikosti, oblike in kakovosti so Thera-Band ravnotežne blazine idealne za različno uporabo pri funkcionalnem treningu, saj namesto aktivacije posameznih mišic zahtevajo celostno izvajanje gibov in s tem aktivacijo večih mišic hkrati. So idealni pripomoček tako za rekreativce kot profesionalne športnike, za izboljšanje ravnotežja, koordinacije in telesne drže, s čimer preprečimo poškodbe.

Pri vajah, pri katerih držimo ravnotežne blazine med koleni in izvajamo funkcionalne vaje v ležečem položaj ali v stoje, dodatno krepimo še abduktorje. Poleg tega uporabljamo ravnotežne blazine z velikim uspehom tudi pri rotacijskih vajah s potegom v počepu ali pol počepu ("Chops" in "lift"). "

REINER CALMUND

Bivši nogometni manager

„Od kar sem sprejel odločitev za redno telesno vadbo in zmanjšanje telesne teže na dolgi rok, imam Thera-Band produkte vedno v moji prtljagi. Vedno znova v moj trenining vnesejo še kako potrebno raznolikost in so zelo efektivni. Še posebej elastični trak je za človeka, ki veliko potuje idealen. Vedno najdem prostor zanje v moji prtljagi in jih lahko uporabljam kjer koli, tudi v hotelski sobi.

Zelo pri srcu so mi tudi vodne uteži. Trening v vodi je za mojo telesno težo najbolj primeren in nežen do mojih sklepov. S Thera-Band produkti je akcija v bazenu in veselje v hiši."

PROF. DR. KLAUS BAUM

Kondicijski trener Rokometne reprezentance Nemčije (WM 2007), psiholog in športni znanstvenik

"Thera-Band produkti so idealni za prilagojeni trening moči in kondicije. Barvno kodna lestvica pomaga izbrati primerno težavnostno stopnjo za vsak nivo treninga od začetnikov do profesionalnih športnikov. Poleg tega lahko s krajšanjem ali daljšanjem dolžine elastičnih trakov in cevk intenzivnost treninga fino in neprekinjeno nastavimo.

Največje prednosti elastičnih trakov in cevk: Krepitev sledi povečanem linernem raztezanju - s tem ugodno vplivamo na sklepe in preprečujemo poškodbe."

DR. MATTHIAS MARQUARDT

Specialis za tek, zdravnik in avtor knjige "Die Laufbibel"


www.natural-running.com
www.doktor-marquardt.de

"Cilj mojega koncepta naravnega teka je, posredovati športnikom veselje do naravnega poteka giba pri hoji in teku. En pomemben pogoj pri tem je da smo brez pošodb. Thera-Band produkti so se izkazali za idealne pripomočke pri posebnem tekaškem treningu krepitve spodnjih okončin in trupa. Za športnike se poveča efektivnost treninga - uporaben stranski efekt: Postal bo hitrejši.

Poleg tega man Thera-Band produkti nudijo raznoliko uporabo, so lahko in jih lahko uporabljamo kjer koli smo. Tako lahko pri svojih seminarjih o teku po celi Nemčiji, brez težav imam s seboj celoten program pripomočkov za trening."

PROF. DR. NADJA SCHOTT

Profesor za motoriko (Razvoj, kontrola in učenje), Športna psihologija in gerontologija na Inštitutu za Šport in Gibalno znanost Univerze v  Stuttgart-u

"Pri vadbi z otroci in seniorji odlično uporabljamo ravnotežne blazine, elastični trakovi in mehke uteži za izboljšanje moči in ravnotežja. Živahne barve pripomočkov omogoča dodatno raznoliko uporabo za izboljšanje spomina, kognitivne fleksibilnosti in pozornosti. Ti poglede smo vključili v kombinacijo "Body & Mind" vadb pri otroškem programu "Spielerisch Fit" (Fit skozi igro). Tako lahko naprimer z TheraBand elastičnimi trakovi sestavimo korodinacijsko lestev za urjenje planiranja in inhibicije.

Pri seniorjih je naša pozornost v prvi vrsti pri prečevanju padcev oziroma zmanjševanju posledic padcev. Z razvojem programa "Preventiva pred padci" ponujamo starejšim osebam možnost, da so tudi doma aktivni. 

Za vadbo v skupini smo razvili vaje s pomočjo katerih istočasno aktiviramo spomin, moč in ravnotežje."

GESINE RATAJCZYK

Thera-Band Academy vodja (Nemčija)

"Pri Thera-Band elastičnih trakih in cevkah govorimo o elastičnih pripomočkih proti uporu, ki imajo enakomerno visoko sprejetost pri fizioterapetvih kot tudi v fitnesih in wellnes studijih.

Barvno označene stopnje zahtevnosti nudijo vadečemu dobro orientacijo pri izbiri težavnostne stopnje. Tako lahko z "najmanjšim fitnesom na svetu" brez težav realiziramo efektivni trening po ugodni ceni."

ANDREAS KNECHT

Fizioterapevt

"Preventiva je boljša kot kurativa. Zato predlagam svojim pacientom Thera-Band elastični trak, s katerim izvajajo efektinve vaje in jih prilagodijo svojemu poteku dneva. Največja prednost pri tem je, da lahko pacienti doma elastični trak enostavno in hitro uporabijo za individualno prilagojeni program vaj.

Iz moje dnevne zdravniške prakse Thera-Band elastičnega traku ne moremo več odmisliti. Za funkcionalno krepitev je za mene postal nenadomestljiv."

 
 
 

Prednosti nakupa

 • Preverjena kakovost izdelkov
 • Nakup direktno od uvoznika
 • Izdelava po meri kupca
 • Hitri odzivni čas
 • Podpora uporabnikom
 • Strokovno svetovanje
 • Brezplačno pošiljanje pri nakupu nad 15€

_____________________________

POMEMBNO OBVESTILO:
Pri pakiranju naročenih izdelkov upoštevamo
stroge preventivne ukrepe, da bi preprečili širjenje
korona virusa (Covid-19).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.