Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Blazine za vadbo, sprostitev in vaje ravnotežja

Švicarska kakovost že od leta 1952!
AIREX® je vodilni svetovni izdelovalec izjemnih terapevtskih in telovadnih blazin. Kot strokovnjak na področju specialnih pen, AIREX® postavlja globalne standarde učinkovitosti in kvalitete na prvo mesto. 

Airex® blazine ne vsebujejo phtalatov ter formaldehydov in se ponašajo z oznako Sanitized® - trajna zaščita blazine pred rastjo bakterij in gliv.


 Seznam vseh produktov Airex

 
 
 

Fitnes, aerobika in preventiva

Narejeno za meritev treninga
Fitnes, aerobika, preventiva in integrirane trening metode zahtevajo prvovrstno kakovost, ki se kaže v številnih pozitivnih lastnostih Airex® blazin. Airex® proizvodi pridobijo zaupanje z visoko kakovostjo in dolgo življenjsko dobo. Zahvaljujoč njeni vsestranski uporabi, predstavljajo odlično podlogo za vse vrste fitnes vadbe - na prostem, v notranjih prostorih in v vodi.

Pilates, yoga in Body&Mind programi

Harmonija duše in telesa
Ekstremno prožni Pilates Yoga Airex® blazini ponujata najvišji nivo udobja. Zato sta odlični blazini za trening metode celega telesa. Različne tehnike treninga celega telesa kot so Pilates, Yoga in Body&Mind programi zahtevajo ponavljajoče vztrajanje v eni poziciji. Udobni Airex® proizvodi nudijo odlično podlago za to.

Fizioterapija in rehabilitacija

Uspešen recept za napredovanje
Airex® proizvodi imajo pomembno vlogo pri fizioterapiji in rehabilitaciji. Razviti na osnovi zadnjih raziskav Airex® blazine in ravnotežni pripomočki služijo terapevtu pri uspešni rehabilitaciji pacienta. Ekstremno majhna potreba po vzdrževanju in higienska začšita Airex® proizvodov igrata v današnji fizioterapiji in rehabilitaciji pomembno vlogo. Razviti na osnovi zadnjih ugotovitev, predstavljajo osnovo za pomemben terapevtski uspeh.

Športni klubi in šolska telovadba

Šport in zabava z varnostjo
Airex® proizvodi poskrbijo za najboljše pogoje za aktivno preprečevanje rizika za poškodbe v šolah in aktivnostih špotnih klubov. Vključeni sta vadba in zabava. Učitelji in trenerji v šolah in športnih klubih postavljajo velik poudarek na varnost za svoje varovance. Airex® proizvodi imajo najboljše predispozicije za to - zabava in vadba sta vključeni.

Ravnotežje - BeBalanced!

Kot vadba na oblakih
Airex® BeBalanced! linija odpira popolnoma nove možnosti za doseganje maksimalnega učinka vadbe z minimalno porabo energije. Body&Mind vadbe dosežejo maksimalni efekt treninga z minimalno vloženo energijo. Ob upoštevanju le tega BeBalanced! linija Airex® proizvodov odpira popolnoma nove možnosti vadbe.

 
 
 

Ko enkrat izkusite prednosti originalne blazine Airex®, ne boste več uporabili druge.

Skrivnost kvalitete Airex® je kombinacija prednosti. Posebna struktura zaprtih celic pene omogoča blazinam Airex®, da ohranijo značilnost odličnega in enakomernega blaženja. Z zrakom napolnjene celice služijo kot blazinice, ki delujejo kot amortizerji tudi pri uporabi v najbolj zahtevnih pogojih.

Blazine Airex® imajo izjemne izolacijske sposobnosti, izolirajo telo pred hladnimi površinami in odsevajo telesno toploto, so higiensko neoporečne, se enostavno čistijo, zvijajo v role, prenašajo in imajo dolgo življenjsko dobo.

 • Blazine za vadbo, terapijo in sprostitev
 • Program Balanced – blazine za vaje ravnotežja
 • Plavalni jopič za plavanje in terapijo

Vita center d.o.o. je edini uradni distributer (uvoznik) za Airex blazine v Sloveniji.

Informacije in prodaja:
04/2519 560 
info@vitacenter.si

Uradna stran proizvajalca: www.my-airex.com«BeBalanced!® vadba izboljša koordinacijo in gibljivost. Je sinonim za zdravo držo telesa in hrbet brez bolečin.»

Manuela Böhme, Inštitut za Fitnespedagogiko, Hamburg, Nemčija
Vaje Airex

Za hitrejšo rehabilitacijo in doseganje želenih ciljev je poglavitnega pomena pravilna tehnika izvajanja vaj. Airex® ravnotežna blazina je odličen pripomoček za terapijo, krepitev in stabilizacijo. Na voljo so vam brezplačni video prikazi vaj in programi vaj v pdf. formatu.

 
 
 

Skrivnost Airex® blazin je v harmoničnem delovanju dobrih karakteristik.

Udobnost
Mehek, prožen material, ki je hkrati tudi odličen izolator.
Vsestranska uporabnost
Uporaba blazine na prostem, v notranjih prostorih in v vodi.
Blaženje udarcev
Prožen material, ki daje uporo in varuje pred poškodbami.
Proti zdrsu
Rebrasta površina blazine in posebna tehnologija izdelave materiala preprečujeta zdrs.
Dolga življenska doba
Vzdržljiv kakovosten material, kateri omogoča dolgoletno uporabo blazine.
Enakomerna razgrnitev
Brez spotikaja, zahvaljujoč enakomerni razgrnitvi blazine že takoj po razvitju.
      Higienska zaščita
Trajna antibakterijska (Sanitized®) zaščita blazine. Enostavno čiščenje.
CE - certifikat
Viskoko kakovosten material ustreza strogim EU kontrolnim zahtevam (94/42/CE).
Vodoodbojnost
Zaprta celična struktura materiala preprečuje prodor vode in umazanije.
   


AIREX® tehnologija: Vzdržljive in edinstvene

Kot vodilni prodajalec na globalnem trgu je Airex® v odgovorni poziciji. Fitnes, holistične metode vadb in rehabilitacija kličejo po najboljši kakovosti. To je prikazano v sklopu prednosti Airex® proizvodov.

Vsak pozna Airex® blazine z značilno rebrasto površino. Izkušnje, znanje in odlična švicarska kakovost občutno vplivajo na razvoj Airex® proizvodov. Na uporabnost Airex® blazin je vplivalo tudi njihovo tesno sodelovanje z zdravniki, fizioterapevti, fitnes master inštruktorji, vrhunskimi športniki in športnimi organizacijami.

V terapiji, športu in rekreaciji so Airex® blazine poznane in cenjene kot najbolj kakovostne blazine na trgu.


AIREX® kakovost: Občutno boljše od konkurence


 

Airex® blazina (levi graf)
Ni pretrda, ni premehka. Airex® blazina se odlično prilagaja individualni uporabi. Sila, ki nastane pri uporabi blazine se nežno in enakomerno porazdeli.
Trda blazina (graf v sredini)
Sila pritiska na blazino se hitro porazdeli. Blazina se občuti kot neudobno trda in skozi čas lahko občutite bolečine v sklepih, vezeh in mišicah.
Mehka/tanka blazina (desni graf)
Blazina je premehka / pretanka, da bi absorbirala silo pritiska. Trdi udarci so neizogibni in sčasoma lahko povzročijo neprijetno bolečino v hrbtenici in sklepih.

Inovativen, zaprto celičen material Airex® blazin je plod dolgoletnih izkušenj. Ekstremno vzdržljiv, topel in mehak material, blaži udrace in nudi optimalno oporo. Omogoča efektivno vadbo, ki je hkrati blaga za sklepe, vezi in mišice ter nam omogoča hitrejši potek rehabilitacije in napredovanja k zastavljenim ciljem.

*Opomba:  Posebna tehnologija proizvodnje terapevtskih in vadbenih blazin s pečenjem vpliva na dimenzije izdelkov AIREX®. Odstopanje v velikosti je možno ter je lahko na splošno za ca. 2 do 5 cm - glede na vrsto blazine. Dimenzijska razlika ne vpliva na pravilno delovanje vadbene blazine in ni razlog za reklamacijo.

 
 
 

Splošna navodila za uporabo AIREX®blazin in opozorila


Ker želimo, da boste lahko čim dlje uživali v prednostih Airex blazin, ki so proizvedene v skladu s najvišjimi EU standardi, predlagamo da upoštevate spodaj navedena navodila za uporabo.

UPORABA
Pred prvo uporabo z vlažno krpo odstranimo smukec na spodnji strani blazine. Pri uporabi AIREX® blazin se izogibajmo ostrim predmetom, ki bi blazino lahko poškodovali. V naravi bodimo posebej pozorni na ostro kamenje, iglice, drevesno smolo...

ČIŠČENJE
Umazane AIREX® blazine najlažje očistimo s krpo/mehko krtačo in mlačno vodo ali raztopino blagega čistila za ročno pomivanje posode. Pranje v pralnem stroju (max. 40˘C, "nežnen"  program in klasičen pralen prašek) je sicer mogoče, ampak se iz praktičnega vidika odsvetuje.

POZOR! V nobenem primeru za čiščenje ne uporabljajte bencina, čistega alkohola in druge agresivnejše odstranjevalce madežev.

DEZINFEKCIJA
Dezinfekcija zahvaljujoč Sanitized zaščiti AIREX® blazin pred rastjo bakterij in gliv ni potrebna. V primeru, da je dodatna dezinfekcija potrebna, jo izvedete z vodnimi razstopinami, ki se uporabljajo v gospodinjstvu in bolnišnicah kot so npr. Merfen, Descogen, Kohrsolin, Kohrsolin FF, Terralin.

POZOR! Ne uporabljajte parnih in visokotlačnih čistilcev, ker blazino lahko poškodujejo!

SKLADIŠČENJE
Posamezne AIREX® blazine se lahko brez skrbi skladiščijo zvite in zapete s priloženim trakom za zapenjanje. Za skladiščenje več blazin hkrati priporočamo, da jih obesite čez drog (nosilec za blazine) ali pa jih skladiščite zravnane na tleh. V primeru daljšega skladiščenja na tleh naj bodo le te skladiščene v neogrevanem in suhem prostoru.

UPORABA V BAZENIH
Za zagotavljanje dolge uporabe AIREX® blazin ob uporabi v toplem in zelo vlažnem okolju kot so javna kopališča in privat bazeni, blazine dobro splaknemo z vodo in jih posušimo na zraku. AIREX® blazine so testirane za uporabo vodotopnih kemikalij (razstopin) kot so klor, hypoklorid, ozon itd.. Priporočamo, da tudi iz higienskih razlogov blazino po uporabi splaknemo s čisto vodo in pustimo posušiti na zraku. AIREX® blazine so v principu odporne na rastlinska olja in maščobe. Določene sončne kreme in emulzije lahko vseeno spremenijo površino blazine in s tem vplivajo na uporabo. Priporočamo vam, da v navedenih primerih na blazino položite tkanino kot je brisača.

UPORABA - OTROCI
Ko AIREX® blazine uporabljajo otroci mlajši od treh let, priporočamo stalen nadzor odrasle osebe.

POSEBNO OPOZORILO - Direktiva za igrače:
1. »Neprimerna uporaba za otroke mlajše od treh let« :
    a.  Majhni deli, ki jih je možno pogoltniti. Možnost zadušitve!
    b.  Zaradi možnost odstranitve majhnih delcev, ki jih je možno pogoltniti. Možnost zadušitve!
    c.  Zaradi priloženega traku za zapenjanje. Možnost zadavljenja!
    d.  Nevarnost nenadzorovane uporabe. Možnost poškodb!

2. Med igro na blazini, JE obvezen stalen nadzor otrok s strani odrasle osebe.
3. Ta igrača (blazina) NE varuje pred utopitvijo.


Generalni uvoznik za Slovenijo: Vita center d.o.o, Pivka 23/A, 4202 Naklo
Kontakt: 04/25 19 560, info@vitacenter.si
Proizvodnja: Airex AG, CH-5643 Sins/Švica

 
 
 

Na osnovi več kot 25 let profesionalnih izkušenj na području fitnesa, športa, terapije in preventive vam Airex® Akademija ponuja širok izobraževalni program za vse Airex® produkte ravnotežja.

Praktične delavnice in strokovna izobraževanja izvajajo trenerji in terapevti z znanjem in izkušnjami, ki so potrebni za uspešno in takojšnjo implementacijo za paciente in športne navdušence.

Modul 1
Aktivna in funkcionalna stabilizacija
Balance-Pad certificiran koncept

Trajanje: 1dan

Modul 2
X-Balance fitnes Basic
Optimalna aplikacija za v zdravje orientiran in multifunkcionalni trening.

Trajanje: 2dni

Modul  3
X-Balance physio Basic
Uporaba Balance pad ravnotežnih blazin v terapiji in rehabilitaciji

Trajanje: 2dni

Modul 4
X-Balance funkcionalni fitnes
Zelo efektivne in raznolike vaje pri fukcionalni vadbi

Trajanje: 1dan

Modul 5
X-Balance Fascia
Fascialni trening z Balance-Pad ravnotežno blazino

Trajanje: 1dan

Modul 6
X-Balance Pilates
Nadgradnja Pilates vadbe

Trajanje: 1dan

Modul 7
X-Balance Yoga
Prednosti in pozitivni učinek tradicionalne joge in Balance-Pad ravnotežne blazine

Trajanje: 1dan

.. in še mnogi drugi moduli

 • X-Balance Sling
 • X-Balance Athletic
 • X-Balance Office...

 

Novi X-Balance izobraževalni programi postavijo aerobiko na višji nivo. Celovit koncept treninga, ki na najvišjem nivoju vpliva na telo in dušo. 

X-Balance izobraževalni program zajema visoko kakovostno 2dnevno izobraževanje kot tudi 1 dnevne seminarje za Balance ravnotežne blazine. Vsi 2dnevni programi so namenjeni fizioterapevtom / kineziologom (X-Balance Physio Basic), trenerjem in inštruktorjem aerobike (X-Balance Fitness Basic), ki želijo izpopolniti znanje iz senzomotoričnega koordinacijskega treninga.

Inštuktorji, sodniki in master trenerji Airex Akademije

Celotna ekipa ekspertov stojijo za najvišjimi kakovostnimi standardi pri načina poučevanja in pripravi strokovnega materiala. Airex® Akademija bazira na dokazih in aktualnih znanstvenih dognanjih.

Paul Uhlir

 • Headmaster AIREX® Academy national and international
 • Physiotherapist
 • Fitness instructor
 • International speaker, instructor, and presenter

Veronika Pfeiffer 

 • Graduate Sports Scientist, 
 • German Sport University Cologne
 • Fascial Fitness Advanced Trainer, Fascial Fitness association
 • Physical therapist specializing in back problems, Heinrich Heine Universität Düsseldorf
 • Consultant & lecturer for professionals and executives in the fitness and health industry
 • Aerobic A License, DFAV (German Fitness & Aerobic Association)
 • Fitness trainer A License, DSSV e. V.

Jutta Schuhn 

 • Graduate sports scientist
 • Dance therapist
 • known from her seven-year TV fitness series, ZDF "Joyrobic," "Fit Forever," "Bodyfeeling," etc.
 • IFAA-ONLINE and IFAA International technical project management
 • Trainer for IST - Institut für Sport und Touristik
 • Official IHRSA Speaker 2012
 • Officially appointed IHK examiner

Martin Sevedy 

 • Graduate sports scientist, German Sport University Cologne
 • Owner and master trainer of the ICA Indoor Cycling Academy
 • IFAA presenter; Lecturer in fitness, anatomy, personal training, K.O.R.E. Master trainer
 • International presenter and trainer
 • Multiple awards, including "Ausbilder des Jahres 2005," [Trainer of the Year 2005] "Indoor Cycling Presenter des Jahres" [Indoor Cycling Presenter of the Year]
 • Personal trainer

Michaela Süssbauer 

 • International presenter
 • Group fitness and fitness B-license trainer
 • NYC dance training - 6 months
 • Pilates trainer
 • Trainer and IFAA presenter
 • Developer & actress of various fitness DVDs and online programs
 • Personal trainer

Melanie Klabuhn 

 • Sports and fitness businesswoman IHK
 • Graduate sports and health scientist

Zakaj bi se pridružili Airex® Akademiji?

Ker boste vedno "up-to-date" in integriran del svetovne mreže z najnovejšimi informacijami o Balance-Pad. Ker boste redno obveščeni o novih vajah, športnih raziskavah in dognanj v fizioterapiji. Dodatno lahko aktivno sodelujete pri razvijanju in raziskovanju vseh Balance-Pad produktih ter s term pridobite od izkušenj terapevtov in trenerjev iz celega sveta.

Za pridružitev Airex Akademiji je obvezna udeležba na 2dnevnem X-Balance Fitness Basic advanced treningu in 2dnevnem X-Balance Physio Basic advance treningu, katera vam bosta dala potrebno znanje in izkušnje, da boste avtomatično priključeni  Akademija globalni mreži in postali uradni Platinum Trener Airex® Akademije.

Kaj pridobite:

 • naziv Airex® Platinum Trener
 • članstvo v mednarodni skupnosti Airex® Akademije
 • sodelovanje v znanosti in raziskovanju
 • informirani preko mednarodnega bazena informacij
 • podpora z publikacijami (medijski članki...)...

Airex Akademija je aktivna že v naslednjih državah:
Nemčija, Švedska, Rusija, Argentina, Peru, Malazija, Bolivija, Tajska, Kitajska, Venezuela, Tajvan, Meksiko...

Informacije
04/2519 560, info@vitacenter.si

 
 
 

Prednosti nakupa

 • Preverjena kakovost izdelkov
 • Nakup direktno od uvoznika
 • Izdelava po meri kupca
 • Hitri odzivni čas
 • Podpora uporabnikom
 • Strokovno svetovanje
 • Brezplačno pošiljanje pri nakupu nad 15€

_____________________________

POMEMBNO OBVESTILO:
Pri pakiranju naročenih izdelkov upoštevamo
stroge preventivne ukrepe, da bi preprečili širjenje
korona virusa (Covid-19).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.