Kategorija izdelkov

TERAPIJA ROK

Vsi pripomočki za terapijo rok na enem mestu. Elastične palice, terapevtske kroglice in jajčka, terapevtske mreže in plastelin, krepilci. Skratka vse za terapijo in rehabilitacijo, za fizioterapijo in delovno terapijo ter seveda za potrebe pacientov za vajo in terapijo doma.
Pripomočki so uporabni za zelo širok spekter uporabe, torej uporabljamo kot terapijo po poškodbah, po operativnih posegih, po bolezenskih stanjih, za krepitev po kapi,.. za krepitev in razvoj večje gibljivosti.

Zajeli smo vse glavne skupine pripomočkov za krepitev, katere lahko izbirate glede na namen in potrebe terapije:

Terapevtske kroglice in jajčka – Thera Band in MVS – za terapijo kot tudi za sprostitev. Krepijo prijem kot krepilec prstov in znižujejo stres. Kroglice sledijo lestvici po različni težavnosti enako kot pri trakovih, od najlažje (rumene) do najtežje (črna). S kroglicami se lahko izvaja tako topla kot tudi hladna terapija.

Palice – Thera Band – Praktični in zanimivi pripomočki za krepitev, ki so oblikovani tako da omogočajo krepitev moči prijema in moč mišic zgornjega dela telesa ter različne vaje za komolec. Palice flexbar sledijo lestvici različnih težavnosti od najlažje (rumene) do najtežje (modra).

Krepilci MVS – krepilec prstov in zapestja – so majhni in priročni krepilci, ki si ravno tako sledijo lestvici različnih težavnostnih stopenj od najlažje (rumene) do najtežje (črne). Njihova prednost je v tem, da se ob vajah razvija gibljivost, moč ter koordinacija vsakega posameznega prsta.

Krepilci DOBO – so zelo preprosti in učinkoviti krepilci slovenske izdelave. Na voljo v različnih težavnostnih stopnjah, obremenitve od 5kg do 35kg. Izdelani so iz zgoščenega kavčuka oz gume.

Terapevtske mreže MVS – so zelo uporabni pripomočki za terapijo ter rehabilitacijo rok, podlahti, zapestja in gležnja. Gre za mrežo iz kvalitetne in odporne gume, pritrjene na kovinski obroč. Pripomočki si sledijo po težavnostni lestvici od najlažje (bež) do najtežje (črna). Na voljo so tudi mreže v kombinaciji dveh težavnostnih stopenj.

Elastični krogi Thera Band – vsestranski pripomoček, ki se vedno povrne v svojo prvotno obliko. Izdelani so iz ena-kega materiala kakor terapevtske kroglice. Elastična struktura pripomočka omogoča razširitev prstov in s tem krepi-tev roke ter podlakti. Material podpira vročo in hladno terapijo. Pripomočki se razlikujejo po težavnosti, od najlažje (rdeča) do najtežje (črna).

Terapevtski plastelin MVS – krepi mišice, ki so oslabele po poškodbah, po operativnih posegih ali pri motnjah v razvoju. So uporabni pripomočki v terapiji in rehabilitaciji ter za lajšanje stresa. Terapevtski plastelin je brez vonja in ne pušča sledi. Plastelini se med seboj razlikujejo po težavnosti ter si sledijo od najlažje (bež) do najtežje (mo-dra) stopnje.