Kategorija izdelkov

MASAŽNI VALJI IN VSE ZA MASAŽO

Masažni valji in pripomočki za masažo

S pomočjo masažnih valjev in žogic, različnih trdot in oblik ter refleks žogic spodbujamo prekrvavitev celotnega telesa kakor tudi senzorično sposobnost. Pripomočki so namenjeni prav vsem – profesionalnim kot tudi rekreativnim športnikom za pripravo telesa pred in po vadbi; otrokom; starostnikom; pacientom po operacijah kot tudi za sprostitev.

Po vsaki športni aktivnosti, ne glede na to kako dobro se počutimo, lahko občutimo tudi negativne posledice, ki se kažejo predvsem v utrujenosti mišic. Masaža je zato ključni del vadbe, saj tako bolečim mišicam omogočimo regeneracijo. Z masažo tako razbijemo vozličke, ki so nastali v mišicah ter sama mišična vlakna ponovno vzpostavimo v prvotni položaj.

Masažni valj

Z pripomočki za masažo kot je masažni valj telo lahko razgibamo, okrepimo ter tako dobro pregnetemo same mišice in tkivo. Z masažo ravno tako spodbujamo tudi limfni sistem ter tako hkrati poskrbimo, da bodo fascije dobro delovale.

Glede na to, da si profesionalci morajo privoščiti masažo vedno po vsaki tekmi ter po napornih treningih, za rekreativce tako pogosta masaža ni potrebna. Odvisno, kako pogosto izvajamo vadbo ter temu primerno tudi sprostimo svoje telo. Bodisi pri maserju ali fizioterapevtu.
Lahko pa si z masažo pomagamo takoj po vadbi. Tukaj nam je lahko v veliko pomoč masažni valj. Kateri masažni valj potrebujemo izberemo glede na potrebe našega telesa po vadbi, bodisi gladkega – katerega namen je fascialna masaža, za sprostitev mišic in mišičnih ovojnic; bodisi z profilom – katerega namen je za masažo bolečih točk (»trigger points«) ter refleksno masažo.
Masažni valj tako postane pomemben del vaše vadbe kot športna higiena po vadbi.

Valj za masažo

Valj za masažo preprečuje bolečine in napetosti v mišicah, ki so posledice naporne vadbe. Če valj za masažo uporabimo takoj po vadbi, lahko s tem preprečimo nastanek zapoznele bolečine v mišicah ali po domače »muskelfiber«, ki se običajno pojavi naslednji dan. Samomasaža z valjem za masažo preprečuje mišični ovojnici, torej fasciji, da bi se preveč sprijela na mišično tkivo ter tako preprečimo poškodbe in bolečine.

Valj za masažo lahko uporabimo za masažo različnih delov telesa kot so stegenske, mečne in hrbtne mišice. Na teh predelih je masaža zelo učinkovita. Masaže so lotimo počasi, s počasnimi gibi kjer vsakemu predelu namenimo od 30 s do 1 min. Pri bolečih predelih bo bolečina pričela popuščati po približno 20 sekundah.

Miofascialna masaža

Redna miofascialna masaža oz valjanje preprečuje poškodbe v mišicah. Če si pri naporni vadbi oz treningih ne vzamemo dovolj časa za regeneracijo in počitek, lahko mišice postanejo zatrdele in vozličaste kar pa vodi v nastanek poškodb. Otrdelo mišično tkivo, tako hitreje utrpi trganje ali pa se celo strga.
Zato je tu zelo pomembna sama miofascilna masaža, s katero lahko mišično tkivo ponovno povrnemo v prvotni položaj ter tako ohranimo prožnost mišic in njihovo naravno mehkobo. Z redno miofascialno masažo tako ohranimo kot tudi povečamo gibljivost, ki pa je zelo pomemben del telesne pripravljenosti. Z leti gibljivost tudi izgubljamo, zato je temu dobro nameniti več pozornosti.
Poleg tega pa redna masaža sprošča celotno telo in um ter tako odpravljamo stres ter njegove posledice. Zato si samomasažo, tudi miofascialno masažo, privoščite tudi po napornem dnevu v službi.

Kaj pa so fascije in zakaj so pomembne?

Fascia je biološka tkanina, ki nas drži skupaj. To je tanka, žilava, elastična vrsta vezivnega tkiva, ki jo najdemo med plastmi mišičnih vlaken, med mišicami, okoli organov in povezane v mrežo po vsem telesu.
Mnogi ljudje v mišicah zadržujejo stres, zaradi česar se mišice skrčijo ali zavirajo. Menijo, da lahko fascija ustvari tesne vozle ali adhezije, ki delujejo kot sprožilne točke, stisnejo mišice in zmanjšajo oskrbo s krvjo, kar povzroča bolečino in zmanjšuje obseg gibanja.
Pred desetletji je bila fascia mišljena le kot nepomembna membrana, ki pokriva organe, ki jih je bilo mogoče zlahka odstraniti v operaciji. Šele v zadnjem času je bilo temu tkivu namenjene veliko pozornosti, nedavno je bilo odkrito, da je sam organ in ima več čutnih živčnih končičev kot mišice ali druga tkiva.
Ta organ sodeluje v mehaniki našega telesa in pomembno je, da je zdrav, da lahko vitalno deluje. Mišicam omogoča prosto gibanje ob drugih strukturah in zmanjšuje trenje.
Gibalna in masažna terapija igrata pomembno vlogo pri ohranjanju hidratacije in gibljivosti vezivnega tkiva. Ko smo dalj časa v podobnih položajih, na primer sedimo in delamo za mizo ali v računalniku, se naša telesa prilagodijo, da podpirajo te položaje, fascije pa postanejo tesne, če se ne lotimo samomasaže, kompenzacijskih gibov ali terapij.

Na voljo različni pripomočki za masažo

Gymnic masažne reflex žogice (»ježek«) in valjčki, so izdelani iz varnih in nestrupenih materialov, ki ne vsebujejo BPA, ftalatov in lateksa. Odlikuje jih trpežnost in odpornost. Pripomočki so izredno praktični, priljubljeni ter so lahko lepo darilo vašim bližnjim. 

TheraBand je svetovno znana ter vodilna blagovna znamka za progresivni sistem vadbe pri vrhunskem treningu, profesionalni rehabilitaciji, pri vadbi doma ali skupinski vadbi za vse generacije.
TheraBand Pro Foam valji z oblogami TheraBand Pro – so zelo uporaben pripomoček kot del priprave vašega telesa na športno aktivnost, bodisi za masažo in regeneracijo. Valji so izdelani iz posebnega zaprto-celičnega materiala, ki ne spremeni strukture ter ohranja obstoječo obliko. Odličen in praktičen valj za po vsaki športni dejavnosti ali treningu.

SoftX® je zasebna blagovna znamka družine Gaugler & Lutz, ki jo upravlja lastnik s sedežem v mestu Aalen, Baden-Württemberg / Nemčija, je namenjena predvsem fitnesu, športu ter fizioterapiji.
Zahvaljujoč dolgoletnemu sodelovanju z akreditiranimi fizioterapevti, s profesionalni športniki in certificirani trenerji, nenehno izboljšujejo svoje standarde pri vseh ustreznih področjih in širitvi ponudbe izdelkov. Kakovost je za podjetje Gaugler & Lutz izrednega pomena pri sami izbiri materialov in izdelavi softX® in izdelki MULTISHAPE®.
Za izdelke fascia SoftX® so namensko izbrane surovine, ki se med seboj lahko ločijo s svojo različno stopnjo trdote. Tako lahko ponudijo celovit izbor izdelkov tako za tekmovalne športnike kakor tudi za rekreativne športnike in začetnike.

Na voljo so SoftX® valjčki, ki so izdelani v praktičnih dimenzijah dolžine od 30 do 140 cm kakor tudi v različnih trdotah: modra – mehka, črna – 15% trša od modre, ter pluta – ki je trajnostna ter še trša od črnih valjev. SoftX masažni valj in kroglice so popolni pripomočki za masažo fascij celotnega telesa.