Kategorija izdelkov

TERAPEVTSKI VALJI IN ŽOGA VALJI

Terapevtski valji

Terapevtske valje, ki jih je pred več kot 30 leti inovativno zasnoval Janez Zupan izdelujemo v okviru svoje lastne proizvodnje Vita centra d.o.o..
Pri obremenitvah se oblika valja ne spreminja, kar zagotavlja optimalno izvajanje vaj za kontrolo drže in ravnotežja. Terapevtski valj je izdelan tako, da ima v notranjosti na lesene ojačitve pritrjen trd kartonski, votel vložek in je zunanje primerno blazinjen, kar zagotavlja optimalno mehkobo. Terapevtski valj je uporaben pripomoček za vse, ki imate težave z držo, ravnotežjem, hrbtenico in sploh koordinacijo gibanja.
Zaradi teh lastnosti in zagotavljanja različnih velikosti so pridobili status in registriracijo Medicinsko tehničnega pripomočka.

Terapevtski valj se večinoma uporablja v fizioterapijah, tako za otroke, kot odrasle, delovnih terapijah in procesih rehabilitacije v ustanovah in doma. Zaradi tega je tudi izbiro velikosti valja za vas ali vašega otroka potrebno prilagoditi vajam, ki jih izvajamo ali jih bomo izvajali. Pred nakupom ali prevzemom na Naročilnico ZZZS je potreben posvet s terapevtom.

V skupino terapevtskih valjev smo, zaradi majhne oblikovne in funkcionelne podobnosti, uvrstili tudi Gymnic ŽOGA VALJE. 
Žoga valji so napihljivi proizvodi, večjih velikosti, z različno zunanjo strukturo in vsebino (s krogljicami). Oblika dvojnih žog – arašida omogoča, da se otrok ali odrasla oseba ob izvajanju terapevtskih vaj počutita varno, saj je gibanje samo premočrtno in nam zato nudi boljšo oporo kot terapevtska žoga.
Poleg široke uporabe v procesih terepije in rehabilitacije, so žoga valji zelo uporabni in priporočljivi pripomočki kot športni rekviziti in tudi pri telesnih aktivnostih v vrtcih in šolah. Premer oziroma velikost žoga valja je odvisna od vaj in namena uporabe.

Zakaj Gymnic napihljivi izdelki?

Preprosto zato, ker so napihljivi proizvodi Gymnic najvišje kakovosti ter so izdelani iz trpežnih, nestrupenih in varnih materialov. Ne vsebujejo strupenih snovi, ne vsebujejo lateksa, ftalatov in so BPA free, Poleg tega pa so v Sloveniji registrirani kot Medicinsko tehnični pripomoček. in zato je proizvajalec pridobil EU znak medicinskega pripomočka.

Terapevtski valj kot Medicinsko tehnični pripomoček (MTP)

Med MTP je registriran kot »Terapevtski valj za otroke z motorično prizadetostjo« in ga lahko napiše zdravnik v Razvojni ambulanti za otroka do 15.leta starosti in dobo trajanja treh let.

Terapevtski valji lastne proizvodnje Vita centra d.o.o. in Gymnic napihljivi terapevtski valji spadajo v družino visoko kakovostnih izdelkov ter tudi izpolnjujejo vse zahteve Direktive o medicinskih pripomočkih, zato so terapevtski valji, terapevtske žoge in terapevtski napihljivi žoga valji podjetja Gymnic priznani v Sloveniji kot (MTP) medicinsko tehnični pripomoček. V Vita centru d.o.o. vam na podlagi naročilnice, ki vam jo napiše osebni zdravnik tudi izdamo primeren medicinsko tehnični pripomoček.