Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Usui Reiki

Reiki je japonska tehnika naravnega zdravljenja in samozdravljenja, ki se izvaja s polaganjem rok. Reiki pomeni univerzalna življenjska energija, s katero zdravimo telo, um in duha.

Beseda reiki je sestavljena iz dveh besed: rei, ki pomeni »univerzalno« in se nanaša na raven duha in telesa ter besede ki, ki pomeni življenjsko energijo,ki je prisotna v telesih vseh živih bitij.

Reiki pozitivno vpliva na našo duševnost in osebnostni razvoj, odpravlja fizične težave in bolezni. Naš odnos do soljudi se izboljša. Pomaga pri premagovanju travm, ki izvirajo iz podzavesti in odpravljanju blokad pretoka energije po kanalih ter pri iskanju samega sebe in prave smeri na duhovni poti. Reiki lahko dela vsakdo. Edino, kar je potrebno za zdravljenje, je iniciacija, ki ti jo podeli mojster reikija.

Reiki energija potuje iz rok reikista na telo pacienta oziroma na del telesa, kamor se postavi dlani ali pa reikist lahko tudi sebi polaga dlani na posamezne dele svojega telesa. Ob tem tisti, ki se ga zdravi, ponavadi občuti nekakšno toplino ali mravljince, na tistem delu telesa, kjer ima reikist položene svoje roke.

Z reikijem lahko zdravimo tudi na daljavo. Ta proces vključuje posebne simbole, s pomočjo katerih se vzpostavi začasna povezava med reikistom in pacientom in tako lahko potuje energija med njima. Simbole prejme učenec na posamezni stopnji reikija.

Reiki se od ostalih bioterapevtskih tehnik razlikuje po tem, da reikist s polaganjem rok samo prevaja univerzalno energijo, se pravi ni njen izvor, temveč je samo prevodnik energije.

Za uspešno opravljeno reiki terapijo mora reikist najprej preiti v meditativno stanje, v stanje kjer se njegove misli umirjajo. S terapijo se ne zdravi samo fizična bolečina, temveč se poskuša poiskati in tudi odpraviti vzrok bolečine ali bolezni. Za to je ponavadi potrebnih več terapij. Učinki reikija so odvisni od posameznika. Nekateri začutijo olajšanje takoj. Spet pri drugih se lahko na začetku bolezensko stanje celo poslabša in izboljšanje nastopi šele po določenem času.

Reiki se lahko izvaja kot reiki meditacija s podelitvijo iniciacije samozdravljenja ali kot reiki terapija – individualno z reikistom ali z več reikisti hkrati.

Šolanje USUI reikistov poteka v 4-ih stopnjah, izvajajo pa se tudi redna srečanja in meditacije:

 

Usui Reiki 1. stopnja - fizični reiki

Reiki 1. stopnje je namenjen predvsem samozdravljenju in delu na sebi.

Učenje osnovnih tehnik zdravljenja s polaganjem rok na fizično telo. Opravi se iniciacija oz. posvetitev v 1. stopnjo, ki odpre kanal univerzalne energije, po katerem steče reiki energija.

Reiki je zelo enostaven način celostnega zdravljenja, s polaganjem rok nase ali na drugo osebo, na živali, rastline. Reiki zdravi na vseh nivojih, fizičnem, čustvenem in duhovnem in podpira naravno sposobnost telesa za samoozdravitev.

Reiki zdravljenje tako na zelo nežen način oblaži različne težave in travme. Izkušnja reikija je izkušnja komunikacije ljubezni z vsem, kar obstaja, je brezpogojna ljubezen in sprejemanje. Prejemati reiki skozi svoje ali tuje dlani je podprto z življenjsko silo vesolja. Reiki ima sebi lastno inteligenco in nima meja.

Mogoče imate telesne bolečine, ste pod stresom in iščete sprostitveno metodo, hočete dopolniti drugo terapevtsko dejavnost, mogoče ste samo radovedni? Vsak od reikistov ima svojo zgodbo, kako je našel reiki in pogosto se izkaže, da te reiki najde, ko si pripravljen. »Reiki iniciacija« vam pomaga ojačati vaš potencial, kaj naj bi v resnici počeli.

Na tečaju bomo predstavili reiki, razložili pomene posameznih energetskih centrov v telesu (čaker) - kako jih uravnotežiti, kako so bolezni v povezavi s posameznimi miselnimi vzorci, naredili posvetitev iniciacija v reiki, praktični prikaz uporabe.

Pred reiki iniciacijo je priporočljivo piti samo veliko vode in jesti samo lahko hrano (sadje, oreščke). Na tečaju bo poskrbljeno za hrano in pijačo - po iniciaciji.

S tečajniki imamo redna mesečna srečanja.

Trajanje: 9.00 - 17.00
Cena: 100€

 

Usui Reiki 2. stopnja - mentalni reiki

Po rednem izvajanju reikija 1.stopnje kandidat, če je za to pripravljen, nadaljuje z opravljanjem 2. stopnje. Na tej stopnji prejme 3 simbole. Posamezniku je podeljen simbol moči - CHO-KU-REI.Drugi simbol, ki ga prejme je SEI-HE-KI, ki deluje na čustveno telo . S tem simbolom se odpravljajo negativni čustveni vzorci.

Tretji simbol, ki ga prejme, pa je HON-SHA-ZE-SHO-NEN, ki deluje na mentalno telo (mental). S tem simbolom se premošča omejitev s časom in krajem.Reikist se na tej stopnji nauči tudi pomagati drugim ljudem na daljavo.

Delali bomo predvsem na področju pretiranih čustvenih navezav in odnosov z drugimi ljudmi. Risanje simbolov in meditacija na simbole in konec dneva iniciacija v drugo stopnjo.

Pred iniciacijo je priporočljivo redno dnevno delati reiki prve stopnje zjutraj in zvečer ter skupno reiki transmisijo, ki poteka ob torkih.

Prav tako je pred reiki iniciacijo priporočljivo piti veliko vode in jesti samo lahko hrano (sadje, oreščke). Na tečaju bo poskrbljeno za hrano in pijačo.

Trajanje: 9.00 - 17.00
Cena: 150€

 

Usui Reiki 3. stopnja - mojstrski reiki

Tretja stopnja temelji na osebnostni rasti posameznika.

Na tej stopnji reikist prejme usujev mojstrski simbol DAI-KO-MIO, ki deluje na duhovno telo. Vibracije telesa se dvignejo na višji nivo, kar vpliva na psihično in fizično počutje. Izvajajo se tudi tehnike psihične operacije, reiki meditacije za uresničevanje ciljev, uporaba reiki kristalne mreže.Tretja stopnja vključuje tudi večtedensko predpripravo za učiteljsko stopnjo.

Po začetnem teoretičnem delu se bo delala reiki meditacija nato iniciacija.
Za tečajnike iniciacije v tretjo stopnjo je vključen v ceno še osnovni djojtiš vpogled (ena ura,ki se lahko izkoristi kadarkoli po tečaju,sporočiti je potrebno datum,uro in kraj rojstva).
Pred iniciacijo je priporočljivo redno dnevno delati reiki zjutraj in zvečer ter skupno reiki transmisijo, ki poteka ob torkih
Prav tako je pred reiki iniciacijo priporočljivo piti veliko vode in jesti samo lahko hrano (sadje, oreščke). Na tečaju bo poskrbljeno za hrano in pijačo.

Trajanje: 9.00 - 17.00
Cena: 200€

 

Usui Reiki 4. stopnja - mojster in učitel Reikija

Na tej stopnji kjer prejme reikist še zadnji mojstrski in učiteljski simbol.

Reikist dobi navodila za poučevanje in podeljevanje iniciacij in je posvečen v mojstrsko stopnjo. Po končanju te stopnje, lahko reikist poleg zdravljenja tudi vodi tečaje in opravlja posvetitve oz. iniciacije

Po tretji stopnji reiki iniciacije v klasični usui reiki in po aktivni uporabi reikija najmanj eno leto (na sebi in drugih), se lahko tisti, ki začuti, da bi rad učil in širil znanje reikija, odloči za učiteljsko stopnjo.

V tej stopnji se naučimo postopka iniciacij v posamezne stopnje reikija, reiki meditacijo, reiki iniciacijo samozdravljenja, z uporabo anthakarana simbola in tibetanskega mojstrskega simbola dai ko myo in fire serpent.

Ta stopnja je primerna predvsem za tiste, ki tudi že sicer energijsko veliko delajo z ljudmi, da jih ta stopnja dodatno podpre v njihovem delu in duhovnem razvoju ter podpre njihovo podajanje znanj naprej. Na učiteljsko stopnjo sprejmem samo tiste,ki so pri meni opravili tretjo stopnjo,ki je predpriprava na učiteljsko stopnjo.

Trajanje: 9.00 - 17.00
Cena tečaja: 300 €

 

Srečanje reikistov

Srečanje je namenjeno reikistom za delitev praktičnih izkušenj pri delu z reikijem. Istočasno pa bomo delali tudi različne oblike reiki zdravljenja, ki jih bodo tokrat deležni reikisti. Na reiki srečanjih reikisti lahko predstavijo tudi druge tehnike s katerimi so se srečali.

Cena: brezplačno
Obvezna prijava vsaj dan pred srečanjem na: talitaterapija@gmail.com ali gsm - 040 607 190

 

Meditacija z reiki zdravljenjem

Začnemo s postopkom postavitve individualnega energijskega polja, nadaljujemo z meditacijo, kjer se sproščajo napetosti, nato sledi postopek iniciacija reiki samozdravljenja v krogu .Meditacija je namenjeno vsem reikistom kot tudi zunanjim gostom, ki so potrebni energijske vzpodbude in motivacije na notranjih nivojih. Gost je lahko vsak, ki potrebuje zdravljenje tako na telesni, čustveni ali informacijski ravni. Reiki pomaga vzpostaviti notranjo umiritev in harmonizacijo energij, preko česa lahko vsak pri sebi sproži proces samozdravljenja.

Cena: prostovoljni prispevki
Obvezna prijava vsaj dan pred dogodkom na: talitaterapija@gmail.com ali gsm: 040 607 190

*opomba* Pred meditacijo se je možno naročiti na antistresno reiki terapijo z več reikisti hkrati. Cena 30 eur na terapijo. Prijave najmanj 3 dni pred meditacijo zaradi lažje organizacije reikistov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.