Anticelulitni tretmaji

celulit, limfna drenaža, krvni obtok, minerali

Celulit je sprememba v strukturi podkožja, ki se navzven kaže kot nagubana pomarančna lupina. Celulit najbolj prizadene boke, stegna in zadnjico.

Pojavi se v različnih življenjskih obdobjih in ne izbira med suhimi in debelimi, izbira pa med moškimi in ženskami in na žalost je izbral prav nas – ženske. 

S celulitom se bori več kot 80% žensk starejših od 20 let in med mnogimi so tudi aktivne športnice.

Anticelulitni paketi zajemajo različne vrste tretmajev:

 • bodywrapping zelene alge / cimet s kavo
 • ročna limfna drenaža
 • preso terapija
 • antiaging Body galvanic Spa.
Center Zdravja kozmetika (3)

Anticelulitni program oziroma izbor tretmajev stranki individualno prilagodimo in s tem dosežemo kar se da najboljši učinek.

Preden se odločimo za anticelulitni program želimo imeti čim več koristnih informacij. Spodaj vam odgovarjamo na najbolj pogosta vprašanja naših zadovoljnih strank.

 • Zakaj naj se poslužujemo naravnega/manualnega (ročnega) načina anticelulitnih tretmajev? Zakaj je to boljši način od »umetnih« oz. strojnih?
  Ker smo celostno in zdravo naravnani, vse naše anticelulitne programe izvajamo z naravnimi preparati, saj vaši koži privoščimo le najboljše. Naraven, manualni pristop je neagresiven in ne povzroča poškodb. Kozmetičarka ob stiku s strankino kožo začuti kakšna je njena struktura. Temu primerno tudi svetuje oziroma prilagodi posamezni tretma.
 • Zakaj ali čemu je namenjen individualni paket?
  Paket je namenjen vsem tistim posameznicam, ki bi želele izvajanje paketa po svoji meri. Naša telesa so si zelo različna, prav tako tudi gibalne in prehranjevalne navade moramo od posameznice do posameznice pristopati različno. Torej s predhodnim posvetovanjem in analizo stanja dogovorimo osebni paket. Anticelultni tretmaji potekajo po stopnjah, zato je razstrupljevanje vedno začetni korak, ki pripravi telo na nadaljno delo. Strupe moramo najprej “odplakniti” iz telesa, šele nato se lahko lotimo vnašanja zdravih snovi.
  Pri individualnih paketih se osredotočamo predvsem na:
  • odpravo toksinov oz. strupov iz telesa
  • pospešiti mikrocirkulacijo krvnega obtoka na problematičnih predelih
  • aktivirati počasni limfni sistem ter pospešiti odvajanje vode iz telesa
  • istočasno kožo osvežiti z zdravimi snovmi, torej z minerali, vitamini ter vlago
 • Kako lahko sami pripomoremo k večji učinkovitosti tretmajev?
  Pri obeh oblikah celulita je priporočljivo, da v času tretmaja pijete čim več vode ali nesladkanega čaja (vsaj 2-3 litre na dan) in da tri ure pred pričetkom izvajanja programa ne jeste.

Poznamo dve vrsti celulita, mehki in trdi celulit. Pri mehkem celulitu je učinek hitrejši in tudi program krajši, trdi celulit pa je trdovratnejši in je zanj potrebnih več obiskov. Pri milejši obliki celulita priporočamo vsaj 6 obiskov, pri trdovratnejši oblike celulita pa med 9 in 12 obiskov.

Na voljo so individualni paketi:

 • Paket CELULIT 12 obiskov
 • Paket CELULIT 6 obiskov
 • Paket GALVANIC 8+2

Tretmaje določimo glede na potrebe vsakega posameznika. Za dosego pravega cilja sta pomembna tudi gibanje ter pravilna in uravnotežena prehrana. Zaupajte nam vaše tegobe in želje. S pomočjo naše celovite ponudbe vam bomo pomagali do popolne postave.

Rezerviraj svoj termin že danes!
04/2519 558, 031/808300

Ročna limfna drenaža

Ročna limfna drenaža je vrsta masaže oziroma kombinacija lahkotnega glajenja ter nežnih pritiskov na limfne točke, kar pospeši pretok limfe in s tem odvajanje strupov iz telesa.

S spodbujanjem limfnega sistema se pospeši odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa, kar je še posebej pomembno pri hujšanju in odpravi celulita. Vse gibe izvajamo zelo nežno po telesu navzgor proti najbližjim bezgavkam. Ker se mora telo redno očiščevati odpadnih snovi, mora limfni obtok vedno potekati nemoteno in redno. Limfni obtok pospešujmo tudi z rednim gibanjem in pitjem dovolj tekočine.

Ročna limfna drenaža:
 • je globoko sproščujoča ter ugodno deluje na samo počutje,
 • je primerna za vse bolj občutljive kože,
 • nežno razstrupljanje telesa,
 • ker se limfna drenaža izvaja ročno je tretma bolj senzibilen ter prilagodljiv posamezniku, kakor tudi pri obravnavi posameznih težav v primerjavi s strojnim tretmajem, pri katerem je tretma bolj enostranski.

Ročna limfna drenaža je odlični sestavni del paketa za oblikovanje telesa in odpravljanje celulita vam nudimo anticelulitni program.

*Izvajamo pa ročno limfno drenažo le za estetske namene ter za dobro počutje. Nismo izšolani za medicinsko ročno limfno drenažo.

 

Center Zdravja kozmetika (5)