Predavanja in delavnice

Pripomočki, navodila, delavnice

ABC uporabe športnih pripomočkov

Se vam doma nabira prah na športnih pripomočkih, ker ne veste kaj sploh početi z njimi? Ste kupili elastični trak, pa je počil še preden ste dobro začeli? Morda se le sprašujete, ali lahko z napačno uporabo športnih pripomočkov, svoje gibalne težave le še poslabšate?

Ker želimo, da bi čim več uporabnikov pravilno izvajalo vaje in bi bile poškodbe pripomočkov zaradi nepravilne uporabe del preteklosti, smo zasnovali (brezplačne) delavnice ABC Uporabe športnih pripomočkov.

ABC uporabe športnih pripomočkov

Kaj pričakovati od ABC delavnice?

  • Kako izbrati pravi pripomoček zase (glede na težavo)?
  • Kako določiti ustrezno težavnost?
  • Kaj NE početi z določenim pripomočkom?
  • Primeri vaj / DEMO vadba s pripomočkom

Brezplačne mini delavnice bodo potekale v torkih od 18:00 do 19:00.

Namenjene so vsakomur, ki želi vedeti več. Dobrodošli ne glede na starost in predznanje.

Brezplačne mini delavnice

Brezplačne mini  delavnice bodo obravnavale tematike, ki so najbolj pogoste pri uporabi športnih/terapevtskih pripomočkov, kot so:

ABC delavnica Elastični trak – da se ti ne bo spet strgal
  1. Elastični trak – da se ti ne bo spet strgal

Elastični trak je eden izmed bolj razširjenih terapevtskih in vadbenih pripomočkov. Četudi kupite kvaliteten izdelek, lahko le ta zaradi napačne izbire težavnosti oz. nepravilne uporabe poči. Zato vas bomo naučili pravilne uporabe, od začetka do konca ter vam pokazali različne načine uporabe, da vaša rehabilitacija/vadba ne bo tako monotona.

Brezplačna delavnica se izvaja v prostorih Vita centra v Naklem.
O datumu delavnice preverite na povezavi TUKAJ.

 

ABC delavnica Ravnotežna blazina – ko vse vaje postanejo precej težje kot izgleda
  1. Ravnotežna blazina – ko vse vaje postanejo precej težje kot izgleda

Morda res izgleda le kot kos pene, a kdorkoli je že stal na ravnotežni blazini, razume zakaj je ta pripomoček res nekaj posebnega. Ravnotežne blazine so že kar nekako stalnica v rehabilitacijski vadbi. Ker pa obstajajo različne stopnje težavnosti, je njihova uporabnost precej široka.  Na mini – delavnici boste lahko preizkusili različne stopnje in različne materiale, ter na lastni koži občutili vse razlike. Pokazali bomo različne možnosti uporabe, da ne boste brez idej, kaj pravzaprav početi s takim pripomočkom.

Brezplačna delavnica se izvaja v prostorih Vita centra v Naklem.
O datumu delavnice preverite na povezavi TUKAJ.

ABC delavnica Ravnotežna blazina – ko vse vaje postanejo precej težje kot izgleda (1)
  1. Žoga za sedenje – aktivno sedenje za preprečevanje težav s hrbtenico

Žoga je že skoraj sinonim za zdravo sedenje, a kaj to zares pomeni? Na mini delavnici bomo ugotavljali, kaj je razlika med sedenjem na stolu in sedenjem na žogi. Kako izbrati pravo velikost? Kaj je pri aktivnem sedenju pomembno? Kako si prilagoditi delovni prostor, da zaradi sedenja ne boste imeli težav s hrbtenico? Alternativne rešitve za in še več, vas čaka na mini delavnici z žogo za sedenje.

Brezplačna delavnica se izvaja v prostorih Vita centra v Naklem.
O datumu delavnice preverite na povezavi TUKAJ.

Kmalu pripravimo tudi za pripomočke kot so: žoga za vadbo, masažni valjčki, elastične zanke, terapija rok, kineziološki trakovi

V primeru, da niste našli kar ste iskali, nam svoj predlog tematike pošljete na info@vitacenter.si, kjer smo vam na voljo tudi za dodatna vprašanja.

Brezplačne delavnice bodo potekale 1x mesečno ob torkih od 18:00 do 19:00.
O datumu delavnice preverite na povezavi TUKAJ.

Za udeležbo na mini delavnici so obvezne predhodne prijave – preko obrazca na desni. Ob prijavi v sporočilo prosimo napišite tudi – kje ste izvedeli za Brezplačne mini delavnice.

Prijavnica

    Vita center d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Obvestilu o zasebnosti.